Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Fidanı Avustralya'dan getirdi, Japonya'ya zeytinyağı satacak

m_bilici.jpgZeytin fidanları uçakla Avustralya'dan getirtildi. Bahçeyi son teknolojiyle İsrailliler kurdu. İtalyanların üreteceği zeytinyağı ise Japonya'ya ihraç edilecek.

Patlıcan Egeli çıktı

patlican2.jpgMuğla’da Lagina Antik Kenti’nde devam eden kazılarda, mermer bir sütun üzerinde iki bin yıllık patlıcan kabartması bulundu. Bu kabartmayla, patlıcanın tarihinin 500 yıl, anavatanın da Amerika kıtası olduğu yönündeki yaygın düşünce çürümüş oldu.

İç sularda gırgır ve trolle avlanmak yasaklandı

trol.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğine göre tüm içsularda gırgır ve her türlü trol ağlarının, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren de monofilament (tek kat) misina ağlarının kullanılması yasaklandı.

Tohum gen bankası için geri sayım başladı

tohum_bankasi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'de kurulacak dünyanın 3. büyük "Tohum Gen Bankası"nın temelini 30 Temmuz Perşembe günü törenle atacak.

Çukurova çiftçisinin yeni gözdesi susam ve soya

soya_2.jpgDüşük fiyat politikası nedeniyle çiftçinin artık mısırdan para kazanamaz hale geldiğini belirten Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, çiftçinin bir süredir soya ve susam gibi ürünlere yöneldiğini söyledi.

Bal Arılarının korkutan mutasyonu

bal_arisi_2.jpgİnsanoğlu, genleri ile oynanan besinler zararlı mı zararsız mı tartışadursun, genleri değiştirilmiş mısır şerbeti ile beslenen bal arıları mutasyona maruz kaldı bile...

Konyada muz ürettiler

muz.jpgBir çiftçi kuruluşu olan Anadolu Birlik Holding (Konya Şeker), Konya'nın Çumra ilçesindeki serasında bir ilki gerçekleştirerek, bodur muz üretimini başardı.

Limon Üreticisine Kötü Haber

limon.jpgTürkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatında ilk sıralarda yer alan Rusya'nın, narenciye ürünlerinin ülkeye girişinde, portakalda ilaç kalıntısını meyve etinde aradıkları ancak, çayda yoğun olarak kullandıkları limonu ise kabuğuyla analizden geçirmelerinin üreticiyi tedirgin ettiği bildirildi