Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım Bakanlığı, Gdo'ya Karşı, Seralarında Bombus Arısı Kullanan Üreticiyi Destekleyecek

bombus_arisi.jpgGenetiği Değiştirilmiş Organizma (Gdo) Tartışmaları Sürerken, Tarım Bakanlığı Seralarda Hormonsuz Sebze ve Meyve İçin Bombus Arılarını Destekleme Kararı Aldı. Buna Göre Seracılara Ürettikleri Bitkilerde Döllenmeyi Sağlayan Bombus Arıları İçin Koloni Başına Ödeme Yapılacak.

Yeni Enerji Kaynağı: Patates

patates_yakit.jpgAnkara Üniversitesi Gıda Mühendisliğindeki bilim adamları bir ilke imza attılara ve "patatesten" yakıt üretmeyi başardılar. Böylece, alternatif enerji kaynakları olan güneş, rüzgar, hidrojen ve biyoyakıta bir yenisi daha eklendi.

Raf ömrü en uzun domates

Mersin'de, deneme amaçlı üretimi yapılan ve raf ömrünün uzun odomates_raf_uzun.jpglması nedeniyle ihracata elverişli olduğu belirtilen ''Linda-200 FI'' cinsi domates, üreticilere tanıtıldı.

Çiftçimiz Hiçbir Zaman Mağdur Edilmeyecek

Tarım ve Köyişleri Bbakan_mehdi_eker.jpgkanı Mehmet Mehdi Eker, üreticinin, çiftçinin hiçbir zaman mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Tarımda, 2009 destekleme birim miktarları belirlendi

tarim-destek.jpgTarımda, 2009 yılına ilişkin destekleme birim miktarları açıklandı. Mazot, gübre, yem bitkileri, su ürünleri desteğinde birim miktarlar değiştirilmedi. Koyun-keçi sütüne, inek sütünün 1,5 katı, litre başına 10 kuruş destekleme primi verilecek. Arıcılıkta kovan başına destek, 5 liradan 6 liraya çıkarıldı.

Dünya Buğday Stoğu Rekora Koşuyor

bugday_tarla.jpgUluslararası Hububat Konseyi'ne göre, dünya buğday üretimi tüketimin 20 milyon ton üzerinde olacak. 2008/09 sezonunda 687 milyon ton düzeyinde olduğu belirtilen dünya buğday üretiminin, Temmuz 2009/Haziran 2010 döneminde, 25 milyon ton azalışla 662 milyon ton seviyesinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Danışmanla çalışan üreticiye 225 TL

tdansman.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı tarımsal danışman çalıştıran üreticilere 225 TL destek veriyor. Bu destek ile hem tarımsal danışmanları yaygınlaştırmak hem de bilinçsiz gübre ve zirai ilaç kullanımının önüne geçmek hedefleniyor.

Sel riski neden tarım sigortası kapsamında yer almıyor

sel.jpgTürkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, sel felaketi sonrası aynen şu açıklamaları yapıyor...