Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yeni Nesil Gıda Üretecek Araştırma Merkezi Kuruldu

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) bünyesinde, sağlık riski yaratmayan, besin değeri yüksek gıdaların üretimi için sanayi kuruluşlarına hizmet verecek Türkiye'nin ilk Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGAM) kuruldu.

Sanayiciler çiftçi oluyor

sanayici_ciftci.jpgKimisi hobi olsun diye kimisi de gördükleri boşluğu değerlendirmek için girdikleri tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapan işadamlarının sayısı artıyor.

Tarım reformu 8 ilde başlıyor

tarim_reformu.jpg Uygulama yapılan bazı ilçelerde çiftçilere arazi dağıtılacak.

Tarlada 10, pazarda 100 kuruş dönemi bitiyor

tarlada_domates.jpgTarladaki domatesin fiyatının pazara gelene kadar yüzde 100 oranında artmasına 'dur' diyecek kanun taslağı tamamlandı.
6 Ocak 2010'da Meclis Alt Komisyonu'nda görüşülecek tasarıyla vatandaş daha ucuz sebze meyve tüketebilecek. Aracıları kaldıran düzenlemeyle üreticiler semt pazarlarında kendileri ürün satabilecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Üreticilerin, kendi ürettikleri malları doğrudan tüketicilere satabilmesi amacıyla, semt pazarlarında toplam satış yeri sayısının en az yüzde 10'unun üreticilere tahsis edilecek." dedi.

Hayvancılık destekleri yenilendi

hayvan001.jpg Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla her yıl çıkarılan kararnamenin uygulama tebliği, 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yabancıya tarımsal amaçlı arazi satışında Türkiye beşinci

arazi_15.jpgTürkiye'nin tarımsal arazilerini diğer ülkelere sattığı veya kiraladığı iddiası yeniden gündemde. Uluslararası ölçekte raporlar hazırlayan Grain isimli kuruluş, Türkiye'nin 6 anlaşmayla arazilerini diğer ülkelere tarımsal kullanım için sattığını veya uzun vadeli olarak kiraladığını duyurdu.

2009 tarımda toparlanma yılı oldu

semsi_bayraktar.jpgTürkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, kriz yılı 2009'un tarım sektörü açısından toparlanma yılı olarak kabul edilebileceğini söyledi.

Devletten Çiftçiye Yeni Teminatlar

Devlet Destekli sel.jpg. Açık alanda yetiştirilen meyveler için don riski, isteğe bağlı olarak tarım sigortaları havuzu tarafından teminat altına alınabilecek. Tarım sigortasında, devlet, 2010'da da yüzde 50 prim desteği vermeye devam edecek.