Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: İlaçlama makinası tavsiyesi yardım lütfen!

İlaçlama makinası tavsiyesi yardım lütfen! 11 yıl 4 ay önce #3445

  • maminci
  • maminci's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
Değerli arkadaşlar, Malatya'da 6 dönüm ve yaklaşık 190 ağaçtan oluşan bir bahçem var. 130 ağaç kiraz, diğerleri de her meyveden 2'şer 3'er var. Ağaçlarım 2 ila 7 yaş arasında. İlaçlama makinası almayı düşünüyorum. Bahçem eğimli arazi üzerine kurulu 5 basamak -biz seki deriz, 5 seki- şeklinde olduğundan alacağım makinenin şu özelliklerde olmasını istiyorum:

-makine en üst sekide bir yerde sabit durup, uzun bir hortumla bahçenin diğer yerlerine ilaçlama yapabilmeliyim, tahmini 100 mt lik bir hortumla yeterli basıncı verecek güçte olmalı,
-ayrıca benzinle uğraşmaktan çekindiğim için elektrik motorlu olmalı,
-depo kapasitesi 200 lt olmalı, (100 lt az, 400 ise bana fazla, su doluyken taşınması sorun olabilir, ağaçların büyüdüğünü de gözönüne alıyorum tabi)
-taşınabilirlik açısından tekerlekli olmalı, traktör arkası, sırt tipi vb düşünmüyorum.

Biraz araştırma yaptım, önerilen markalar Taral, Kaan ve Malatya için fabrikası burada olduğundan Doğanşahin markaları. Bunlar arasından Taral diğerlerinden daha pahalı, motorumuz İtalyan, ömürlük malız diyor satıcıları. Kaan en ucuzu, kalitesi hakkında ise hiç bilgim yok. Doğanşahin ise dediğim gibi Malatya üretimli, parça garanti vb sorunu olmaz fiyatı da ikisinin arasında.

Sizin bu konuda önerileriniz neler? Benim dikkat etmem gerekenler neler? Benzinli ile elektrik motorlu arasında kullanımda nasıl farklar var? Alacağım makinenin karıştırıcısının da olması şart mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.