Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN YARDIM

ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN YARDIM 12 yıl 8 ay önce #3094

  • yusufyel
  • yusufyel's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Aktif Üye
  • Gönderiler: 30
  • Teşekkür Sayısı: 2
Değerli organik sevdalısı dostlarım;
Organik gübre üretim tesisleri kurabileceğini söyleyen pek çok firmanın birdenbire bu piyasaya girdiğini biraz hayret, biraz endişe ve birazda memnuniyetle takip etmekteyim;Hayret etmem ;bu firmaların çoğunluğunun yıllardır bizimle irtibat halinde olup bizden bilgi talebinde bulunan firmalar olması,endişe etmem tecrübe noksanlığı içerisinde olmaları,memnun olmam ise çok şükür olayın vehameti kavranmış ve ciddi aktivitelere girişilmiştir.Sonuçta herkes ve özellikle gelecek nesiller kazanacak,organik olmayan ürünler ile insanların sağlığıyla oynayanlar kaybedecektir.
Ben Yusuf yel olarak işin ufak tesis üretim kısmını ve bir kısım projeleri başka bir firmaya devrettim.Sadece büyük ve modern ,mütekamil tesis kurmayı planlayan firmaların talebine cevap vereceğimi, isteyen firma yada şahısların ellerindeki tesis projelerini ,sözleşmelerini inceleyerek, belirli bir bedel karşılığında ,denetim danışmanlığı görevini yapacağımı sizlere bildirmek istedim.
Organikçi dostlarımın ve bu sektöre hizmet eden makine üreticilerimizin kendilerini geliştirmeleri için aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri noktasında bir yardımım olabilir diye düşünüyorum.
Burada tek amacım uzun süre işlevini sürdürecek,kazandıracak kaliteli tesislerin kurulmasında katkımın olmasıdır.

1-Tesisi kimin yaptığı,hangi firmanın yaptığı değil,verimli ve kaliteli olup olmadığı önemlidir.Eksik bir proje detayı veya eksik bir teknik detay maliyetlerin artmasına ,tesis ömrünün kısa olmasına ve kalitenin düşmesine sebep olabilir.Tesis projenizi gönderirseniz inceler ve muhtemel sıkıntıları önceden tesbit etmiş olmanızı sağlarız.Hem tesis üreticisi faydalanır hem de tesisi satın alan kişiler kazanır.
2-Tesis sipariş sözleşmelerinize mutlaka verim ve kapasite konusunda kesin belirleyiciler koyunuz ve cezai müeyyide mutlaka belirtiniz.Herkes elini taşın altına koymalıdır.
3-Sözleşmelerinize servis,yedek parça ve süreklilikle ilgili kesin belirleyici maddeler koyunuz.
4-Çalışmayan veya istenilen değerleri sağlamayan tesisin geriye iadesi konusunu mutlaka sözleşmenize koyunuz.
5-Tesisi kimin yapacağı kararının gerçekleşeceği aşamada yeterli araştırmayı yapıp yapmadığınızı,tesisi yapacak firmanın daha önceki yaptığı eski işlerin şimdiki durumunu,
O firmaya iş yaptıran diğer firmaların memnuniyet durumunu mutlaka kontrol ediniz.
Selamlarımla…

Yusuf yel
11-07-2011
:)
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.