Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: ORGANİK GÜBRE PAZARI

ORGANİK GÜBRE PAZARI 13 yıl 8 ay önce #2699

  • yusufyel
  • yusufyel's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Aktif Üye
  • Gönderiler: 30
  • Teşekkür Sayısı: 2
Değerli Organikçi Dostlarım;
Organik ürün üretmenin olmazsa olmazı olan organik gübrelerle ilgili henüz bir pazarlama standardı yakalanamamış durumdadır.Bu sebeple Konyada bir "organik gübre pazarı"oluşturma çalışmasını başlatmış bulunmaktayız.Hedefimiz,kaliteli,kalitesi analiz raporlarıyla belgeli,ruhsatlı,besin değerleri yüksek,muhatabı bulunan,homojen üretimi yapılmış,mikroplardan arındırılmış ve fiyatı oldukça uygun organik gübre üretimi yapan değerli üreticilerimizin ürünlerini kullanıcılara güvenle ulaştırabilmektir.
Yıllar önce aktif olarak kullanılması yaygınlaşması gereken organik gübre kullanımı art niyetli bazı girişimciler tarafından istismar edilmiş ve kullanıcılar ciddi anlamda rencide edilmiştir.Bu sebeple kullanıcılar organik gübre lafını duyar duymaz bir adım geri çekilerek dikkatle satıcının ciddiyetini sezinlemeye çalışmakta ve çoğu zamanda ortamdan hemen uzaklaşmaktadır.Dinlemeye bile tahammülleri kalmamıştır.Ama hem kullanıcının ekonomik menfaati,hem toprağın bu gübreye olan ihtiyacı ve hemde organik gübre ile gübrelenmiş toprakta yetişen ürünleri alanların sağlığı için bu olumsuz havanın bertaraf edilmesi ve güvenilirliğin yeniden ihdas edilmesi gerekir.Alıcıların önüne ruhsatsız ürün yerine ruhsatlı ürün,rasgele ürün yerine homojen ürün,patojenli ürün yerine sağlıklı ürün,pahalı ürün yerine fiyatı uygun ürün,boşa giden ürün yerine besin değeri yüksek ürün,muhatapsız ürün yerine muhatabı belli olan ürün mutlaka konulmalı ve organik gübre kullanımı hızla yaygınlaştırılmalıdır.
Bunun için Konya Antalya yolu üzerinde Konya merkeze 30 km.mesafede 15 000 m2 lik bir arazi tahsis edilmiştir.Buranın seçilmesinin sebebi Türkiyenin her tarafından ve yurt dışından akdeniz sahiline inen insanların bu yolu kullanmalarıdır.Yaz ve kış ortalma her 3 saniyede bir araç bu yoldan geçmektedir.
2010 yılının sonunda veya en geç 2011 yılının ilk çeyreğinde bu alanda "organik gübre pazarı" aktif hale geçecektir.
Hammadde olarak veya işlenmiş ürün olarak organik gübre üreten üreticilerimizin bir an önce yusufyel.com adresimize müracaat ederek pazarda yer almaları gerekir.Müracaat sırasına göre yer tahsisi yapılacaktır.Bu alana koyacağınız konsinye ürünleriniz teşhir ve tanıtımı yapılarak yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerin görüşüne sunulacaktır.İlk müracaat için gerekli olanlar şunlardır;1-Ürünle ilgili analiz raporu 2-ürün ruhsatı,3-25 kg.lık baskılı çuvallarda paketlenmiş ürün örneği,4-25 kg'lık çuvaldaki ürününüzün ödeme şartları ve bu ödeme şartlarına göre fiyatı,5-Bayilik vermeyi düşünürseniz bayilik şartları,6-Bayilik vereceğiniz kişiye konsinye olarak verebileceğiniz ürün miktarı,7-Talep olması halinde analiz raporunu garanti etmek şartıyla fason üretim(alıcı firmanın ismi altında) yapıp yapmayacağınız.
Bu aktivite sizlerden gelecek müracaatların yoğunluğuna göre gerçekleştirilecek ,profesyonel olarak ulusal ve yurt dışı pazarlarda pazarlanacaktır.
Müracaatlarınızı bekliyoruz...
selamlar...
yusuf yel
0 542 477 96 29
0 332 248 23 83
1.org.san.atabey sok.No:9
KONYA
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.