Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: YUMURTA TAVUĞU GÜBRESİ ESASLI ORGANİK GÜBRE ÜRETİM

YUMURTA TAVUĞU GÜBRESİ ESASLI ORGANİK GÜBRE ÜRETİM 14 yıl 3 ay önce #2263

  • yusufyel
  • yusufyel's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Aktif Üye
  • Gönderiler: 30
  • Teşekkür Sayısı: 2
Doğrudan ekonomik olarak yumurta tavukçuluğu yapan üreticilere ne gibi katkısı olabileceğinin daha iyi anlaşılması için ,yumurta tavuğu gübresinden elde edilecek olan ORGANOMİNERAL GÜBRE nin nasıl üretileceği ve ne şekilde tehlikeli ve çevreyi olumsuz etkileyen atık olmaktan ek kazanç kapısı haline dönüşeceğinden bahsedeceğiz.

-Ancak şu da unutulmamalıdır ki şu anda uygulanan tavuk gübresinden elde edilen organik gübrenin üretim maliyetleri çok yüksektir.

-organik gübre özelliğine dönüşüm süreci de oldukça uzundur.Bu maliyetleri olumsuz olarak etkilemektedir.

-Tavuk gübresinin içerisinde bulunan ve toprağa karıştığında en az % 45 oranında bitkiler tarafından ilk bir ay içerisinde kullanılabilir halde hazır bulunan ,besin elementlerinin nasıl organik gübre olarak ekonomiye kazandırılacağından bahsedeceğiz.

-Büyük paralar vererek aldığımız yemin % 35 inin tavuk bünyesine sadece girip hiçbir değişikliğe uğramadan ve sindirilmeden dışarıya atıldığını biliyoruz ve bu materyaller gübrenin değerini artıran en önemli etkenlerdendir.

-o zaman bunun da hiç değilse büyük bir kısmının hatta tamamının bedelinin geri alınması daha iyi olmaz mı diye düşünüyoruz.


-Yeni geliştirdiğimiz üretim sistemi sayesinde hem bir milyon adede kadar olan yumurta tavuğunun günlük gübrelerini günlük olarak organik gübre üretim sisteminde satışa hazır hale getireceğiz ve hem de şu anki maliyetlerin en az % 50 oranında azaltılmasını sağlayacağız.

-Bunu yapabilmek için hem üretim sistemini geliştirdik ve hem de yıllardır yaptığımız araştırmanın sonucunda içine yapacağımız katkılar sayesinde şu anda dünyada revaçta olan organik gübre üretimini temin edeceğiz.

-Artık tavuklarımızdan elde edilen gübrenin yüzüne bakarken ne zaman kurtulacağım diyerek değil ne kadar kazanacağım diyerek bakacağız.

-Hızla yaygınlaşmaya başlayan organik gübre kullanım isteği, gitgide çiftçiler arasında talep görmeye uygun fiyatı sebebi ile kullanımı artmaya başlamıştır.

-Önümüzdeki 5 – 10 yıl içerisinde yatırım olarak ciddi kazançlar sağlayacaktır.İlk bu işe başlayanların çok çok kazanacakları bir gerçektir.

-İleriki zamanlarda her işte olduğu gibi bu işte de kazanma hırsından kaynaklanan rekabeti fiyatta yapmaya kalkanlar devreye girecektir.


-Tabloları 50 şer binlik tavuklar adedine göre ve bir milyona kadar tablolamamızın sebebi tek başına tesis kurulum fiyatının bütçeleri zorlayabileceğini düşünerek toplamda bir milyona kadar ulaşabilecek birkaç yumurta üreticisinin bir araya gelerek bu karlı yatırımı gerçekleştirmelerini kolaylaştırmak içindir.Güç birliğinin neler kazandıracağını daha iyi belirlemek içindir.

-Tavuk gübresi hammaddesi elinizde zaten mevcuttur ve günlük olarak çıkmaktadır.

-Yumurta tavuğu gübresinin C/ N oranı oldukça iyidir ve fermantasyona ihtiyaç hissetmez.

-Tavuk gübresi hızlı kurutma işleminden sonra ortalama %76 olan nem oranının % 12 ye düşürülmesi gerekir.

-Toz olarak pazarlanması düşünüldüğünde nem oranının max. %12 olmasını istememizin sebebi kokunun minimize edilmesi ve saklanma süresinin uzatılmasıdır

-.Sadece pelet yapılması düşünüldüğünde nem max % 20 ye kadar sisteme girebilir bunun sebebi de peletleme işleminde yüksek ısıya maruz kalan gübre kendiliğinden soğuma esnasında nem kaybederek % 12 seviyesine inmektedir.

-Peletleme formuna göre üretim yapıldığında nemin %20 olarak sisteme girmesi demek kilogram başına kalyak maliyetinin 0,083 ytl ‘den 0,073 ytl ‘ye düşmesi demektir..

-Yani nem %8 daha yüksek bırakıldığında kurutma maliyeti %12 daha az olmaktadır.

-Yumurta tavuğu gübresinin tavuk başına günlük yaş üretimini yaz ve kışı göz önüne alarak ,ortalama 150 gr/tavuk olarak almaktayız.

-%50 ‘ye kadar leonardit katkılı olarak üretilebilir.Bazı topraklar için,hele az yağış alan ve sulama imkanı olmayan topraklarda özellikle leonardit katkı olarak kullanılmalıdır.

***LEONARDİT KATKILI GÜBRE ÜRETİLDİĞİNDE HEM KALİTESİ ÇOK YÜKSEK OLUR.HEM DE TALEP DAHA FAZLA OLUR.

***LEONARDİT KÖMÜR OCAKLARINDAKİ TOPRAKLA KÖMÜR ARASINDA KALAN ÇOK DEĞERLİ BİR ORGANİK MADDEDİR.


***YUMURTA TAVUĞU GÜBRESİ BİYOGAZ ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN EN İDEAL GÜBREDİR.GAZ VERİMİ OLDUKÇA YÜKSEKTİR.

DETAYLAR İÇİN ; www.yusufyel.com
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.