Glukosinolatlar genellikle Brassica (Cruciferae) familyas›ndaki bitkilerde yer alan, S ve N içeren ikincil bitki
metabolitleridir.
15 farkl› familyada saptanmasına karflşın Capparaceae, Cruciferae, Moringaceae, Resedaceae ve
Tovariaceae familyalar›nda baskındır.
Ayrıca bu familyalar dışında papaya (Carica
papaya L.) gibi glukosinolatlar›n ara s›ra görüldü¤ü familyalar da söz konusu olmaktad›r.
lahana, brüksel lahanas›, brokoli, tere, turp, karnabahar, kolza, hardal ve flalgam vs. gibi ekonomik öneme sahip bitkilerde bulunur.
Glukosinolatlar, doku parçalandığı zaman bitkinin bünyesinde do¤al olarak bulunan mirosinaz
enziminin etkisiyle özgün aroma ve lezzetten sorumlu bilefliklere dönüşmektedir.
ne işe yaradığına dair araştırmalarım sürmekte :DD