Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: 10.İZMİR TARIM FUARI, YOĞUN İLGİ İLE SONA ERDİ…

10.İZMİR TARIM FUARI, YOĞUN İLGİ İLE SONA ERDİ… 8 yıl 9 ay önce #4098

  • orionfair
  • orionfair's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 14
İZMİR TARIM FUARI, YOĞUN İLGİ İLE SONA ERDİ…

12 Şubat Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açan ve 15 Şubat Pazar günü saat 17:00’de kapanan AGROEXPO EURASIA 2015 10. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile ANIMALEXPO 2015 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı yoğun ilgi sona erdi.
12 Şubat Perşembe günü Saat 11:00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Selami Turan, IFAJ ( Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu )Başkanı Markus Rediger, CHP Milletvekili Aleattin Yüksel, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı , Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Özden , Türkiye Koyun Keçi Yetişticileri Birlik Başkanı Özer Türer, ARISUD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kırkpınar ,Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve çok sayıda protokol üyelerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

Toplam 198.716 Ziyaretçi
Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapan Tarım ve Hayvancılık şehri başta Ege olmak üzere, tüm Türkiye'deki çiftçi, çiftlik sahipleri ve sektör profesyoneli tarafından büyük ilgi gördü. Orion Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen 1500 otobüs organizasyonuyla birlikte toplam 198.716 kişi tarafından gezilen fuar, sektöre damgasını vurdu.
Toplam 45.000 m2 lik sergi alanında gerçekleştirilen fuarın katılımcılarını ise, traktör ve yan sanayi, seracılık, tohum, fide, fidan, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, hayvancılık, hayvansal üretim makinaları, veterinerlik hizmetleri ve hayvan sağlığı firmalarından oluşan 708 firma ve temsilcilikleri oluşturdu.
Fuarda ayrıca 16 ülkeden 28 yabancı katılımcı firma yer aldı ve 52 ülkeden 5400 yabancı kişi tarafından ziyaret edildi.
Altın Çan’ın Sahibi Güzel İnek : ‘SULTAN ’
Türkiye’nin en seçkin hayvan çiftliklerinden seçilen, ari ve onay belgeli büyükbaş hayvanların arasında yapılan yarışmada, veteriner hekimlerden oluşan heyetin oylaması sonucu “ Sultan” isimli inek 2015 Altın Çan inek güzellik yarışmasının galibi , İsviçre’de özel olarak dizayn edilen Altın Çan’ın ve 11.000 TL lik ödülün de sahibi oldu.
Türkiye’nin ilk Canlı Hayvan Açık Artırması
Altın Çan yarışmasına katılan ari ve onay belgeli büyükbaş hayvanlar, Altın Çan yarışmasından sonra açık arttırma ile satışa sunuldu. 1. Sultan 12.000 TL karşılığı alıcı buldu.
Fuara Ağır Abiler de Geldi
İzmir Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği destekleriyle düzenlenen boğa gösterisinde 1,5 tona yaklaşan hayvanlar fuara ağırlıklarını koydu.
13 Şubat Cuma günü düzenlenen etkinliklerle yine ilgi odağı olan fuar 60 litre günlük süt veren ineklerin sağımı eğitimleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Ayrıca Ege Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen Yenilikçi Tarım Makinaları Canlı Sunumlarında Gaspardo Maschio, Fimaks ve Adrimak Tarım Makinaları yeni icatlarını izleyicilerin beğenisine sundu.

Fuarda şovların yanı sıra paneller de yer aldı. “Sığır Yetiştiriciliğinde Karlılık” , “Tarım Makinelerinde Son Gelişmeler” ,“Yaş Sebze Meyve Ticareti ve İhracatında Son Gelişmeler “ ,“Kırmızı Et Sektöründeki Son Gelişmeler” ve “Arıcılık Sektörü Konuşuyor” “Süt Sektöründe Son Gelişmeler” “Küçük Aile Çiftçiliği ve Kooperatifçilik” konulu paneller TAGYAD derneği başkanı Sn. İsmail Uğural tarafından sunuldu.
Fuarın 3. gününe ilk olarak koyun ve keçiler damgasını vurdu. 100 ü aşkın koyun ve keçi güzellik yarışmaları İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği desteği ile düzenlendi ve “Altın Çan” ile ödüllendirildi. Ayrıca birlik tarafından Oğlak Dolması yeme yarışması ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşattı.
4 Gün süren fuar; 12 –14 Şubat tarihlerinde 10:00 – 18:00 saatleri arasında, 15 Şubat günü ise 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaretçiye açık kaldı.
Uluslar arası platformdaki fuarımıza her geçen yıl daha fazla destek veren, katılım gösteren ve ziyaret eden tüm yerli ve yabancı firma yetkililerine ve sektör temsilcilerine teşekkür eder, 2016 yılında 110.000 m2 lik yeni fuar alanında İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuar'ında tekrar birlikte olmayı ümit ederiz.
Saygılarımızla,
Orion Fuarcılık
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.