Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: Tarım Kredi Kooperatifi nasıl çalışıyor?

Tarım Kredi Kooperatifi nasıl çalışıyor? 15 yıl 4 ay önce #761

  • iyotake
  • iyotake's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Paylaşımcı Üye
  • Gönderiler: 69
  • Teşekkür Sayısı: 8
Çiftçilerin finansal sorunlarına çözüm için kurulan Tarım Kredi Kooperatifleri`yle ilgili çok sık mesaj alıyorum. Şikayet eden de oluyor, nasıl başvuracağını bilmediğini söyleyen de... Bu kuruma borcu olup ödeyemeyen bir kısım çiftçi de hapishaneye düşüyor. Yanlış anlaşılmalar ve şikayetler çoğalınca kurum hakkında bilgi vermek gerektiğini düşündüm. Kooperatif`in Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İrfan Gündoğdu bazı özet bilgiler gönderdi onları sizle paylaşayım.

100 bin YTL ye kadar...

Tarım Kredi Kooperatiflerinden çiftçilerin kredi kullanabilmesi için öncelikle kooperatife ortak olması gerekmektedir. Çiftçilerin tarımsal bir işletmeye sahip olması, tarımsal faaliyet yaptığını belgelendirmesi halinde, kooperatifin her türlü imkanlarından yararlandırılır.

Tespit edilen kredi limiti dahilinde kredi kullandırılır. Gerekli şartları taşıyan ortaklara 100 bin YTL`ye kadar kredi kullandırma imkanı bulunmaktadır.

İki tane kefil yeterli

Kullandırılacak kredi için teminat olarak en az iki ortağın kefaleti asıl olup, gayrimenkul ipoteği ve/veya traktör-taşıt aracı rehni de alınabilmektedir. (20 kefil zorunluluğu kaldırıldı)

Ortaklara kullandırılan kredilere ortağın tarımsal faaliyeti göz önünde bulundurularak, ürün hasat ve gelirin elde edildiği dönem dikkate alınarak ortakla karşılıklı sağlanan mutabakat ile yılda bir defa ödemeli vade belirlenir. Borcun vade tarihinde tahsili esas olmakla birlikte, vadesinde ödenemeyen borç için 2 aylık ek ödeme süresi verilmektedir. Bu süre içerisinde de ödenemeyen borçlar için yüzde 20`sini peşin ödemek kaydıyla 3`er aylık taksitler halinde 12 aya kadar ödeme imkanı sağlanmaktadır. Ve bu arada var ise icra işlemleri durdurulmaktadır.
Kaynak: Takvim.com.tr
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.