Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: Karpuzu buzdolabına koymayın diyorlar

Karpuzu buzdolabına koymayın diyorlar 15 yıl 7 ay önce #442

  • iyotake
  • iyotake's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Paylaşımcı Üye
  • Gönderiler: 69
  • Teşekkür Sayısı: 8
Karpuzu buzdolabına koymak neden zararlı? İşte..

Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler.

Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder.

Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır. Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin. Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun. Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın.
Kaynak :ekoyol.com
Son Düzenleme: 15 yıl 7 ay önce yazan iyotake.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:Karpuzu buzdolabına sakın koymayın 15 yıl 7 ay önce #446

İyotake adlı kullanıcı arkadaşım
1. Karpuzun dalı olmaz bu meyve ağacı değil
2. KARPUZ HASATTAN SONRA olgunlaşmaz( hasattan sonra olgunlaşan klimakterik)
Bu yazıyı haber 7.com a da yazan senmisin yoksa oradan mı alıntı yaptın bilmiyorum, karpuzu kesip üzerini buz dolabı poşeti ile kapattıktan sonra içerisindeki parçalanma azalır fazla bir fark ta olmaz Lütfen arkadaşlarımı yanlış bilgilendirmeyelim...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.