Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınav Duyurusu

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınav Duyurusu 13 yıl 1 ay önce #2986

  • admin
  • admin's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Gencziraat Kurucusu
  • Gönderiler: 111
  • Teşekkür Sayısı: 6
Sınav tarihi: 10 Nisan 2011 Pazar

Son Başvuru tarihi: 17 Şubat 2011 Perşembe

2011 yılı içerisinde düzenlenecek olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavlarından birincisi 10 NİSAN 2011 tarihinde saat 10:00 da Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecektir. Sınav 120 dakika sürecek, 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test usulüne göre yapılacaktır. Söz konusu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, geçme notu 70' dir. İkinci sınav tarihi ise daha sonra duyurulacaktır.

Sınava Kimler Müracaat Edebilir:

1. TYDS’ye tarımsal alanda lise, önlisans ve lisans düzeyinde eğitim almış tüm teknik elemanlar katılabilir.

2. Kamu personeli olup ta, başka kurumlarda örneğin belediyelerde çalışan kişilerde bu sınava girip belge alabilirler. Ancak, sadece 657 sayılı kanuna tabi çalışan personel ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi çalışanlara (TĐGEM, EBK gibi) Tarım Yayımcısı Sertifikası düzenlenecektir. Başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere tüm özel sektör, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, Ziraat Odaları da dâhil olmak üzere çiftçi örgütlerinde çalışanlar ve serbest çalışanlara Tarım Danışmanı Sertifikası düzenlenecektir.

3. Uzman Tarım Danısmanı/Yayımcısı belgesi almak ya da mezun olduğu bölüm dışında farklı bir bölümden sertifika almak isteyen adaylar eğer yayım/danışmanlık deneyimi kamuda ise çalıştıkları kamu kuruluşunun asgari İl Müdürlüğünden (İlçe Müdürlüğü kabul edilmeyecektir), kamu dışında ise çalıştığı kurum/şirket/çiftçi örgütünden süreyi ve çalışma alanını net olarak belirten üst yazı, belirtilen döneme ait SSK kayıtları ve iş sözleşmesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerden birinin eksik olması durumunda adayın uzmanlık veya bölüm değişikliği talebi değerlendirilmeye alınmayarak, mevcut belgeler üzerinden işlem yapılacaktır. “2008–2010 yılları arasında, 2008 yılından itibaren gibi, üç yıldan fazla, adı geçen personel 5 yıldan beri bitkisel üretim, pazarlama konusunda çalışmıştır gibi” muğlâk ifadeler içeren belgeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

4. Başvurularda lisans belgeleri esas alınacaktır. Lisans belgelerinde adayların bölüm isimleri yer alacak, bölüm ismi yer almayan program (BÜ,HÜ,TT veya Ziraat Mühendisliği gibi) ismi yer alan belgelere ek olarak transkript gibi bölüm belirten belgeler adaylardan istenecektir.



Başvuru sırasında istenen belgeler:

(1) Sınava katılmak isteyen kişilerden istenecek belgeler;

a) Sınava müracaat için Genel Müdürlükçe hazırlanan matbu kişi bilgi formu. (Kamu personeli için Ek-1a ve 2a, Kamu dışı personel için ise Ek-1b ve 2b formları doldurulacaktır.)

b) Nüfus cüzdan sureti,

c) Öğrenim durumunu gösteren belge. (Master ve Doktora diploması, KPDS Sonuç Belgesi, Fiili hizmet belgesi gibi ekstra belge ibraz edilmeyecektir.) Tarımla ilgili Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenim durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir.

ç) Son 6 ay içerisinde çekilmiş dört adet vesikalık fotoğraf, (4,5x6.0 cm) ve arkasına adayın ismi yazılacak ve ayrı bir zarf ile getirilecektir. Renkli fotokopi ile çoğaltılmış resim kabul edilmeyecektir.

d) Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge,

e) Mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin bu alanda en az 5 yıl çalıştığını gösterir İl Müdürlüğünce onaylı belge,

f) Başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile fotokopileri Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanabilir.

g) Sınav giriş ücret dekontu, Sınav katılım ücreti 50 TL’dir. Sınava katılacak adaylar, katılım ücretini aşağıdaki banka hesap numarasına havale ücreti ödemeden yatırabilirler. Dekont açıklama kısmına “TYDS 2011/1 Sınav Katılım Ücreti” yazılmalıdır.

Banka Adı: Ziraat Bankası

Şube Adı: Yenimahalle Şubesi

Hesap Numarası: 0599- 03353682–5011

IBAN : TR22 0001 0005 9903 3536 8250 11



Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Kitabı” almak isteyen adaylar yukarıdaki hesap numarasına 50 TL katılım ücreti + 15 TL kitap ücreti olmak üzere 65 TL yatırmaları durumunda kayıt sistemine beyan edilen adreslerine kitapları kargo edilecektir.



Müracaatlar İl Müdürlüğümüz aracılığı ile online yapılacak olup (Bağdat Caddesi No:307-309 Erenköy/Kadıköy, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesi, Tel: 0 216 302 41 00/dahili:1206), ayrıca 4 adet vesikalık fotoğrafınızın yanı sıra elektronik ortamda yapılacak müracaat sırasında kullanılmak üzere bir adet vesikalık fotoğrafınızın elektronik ortamda olması gerekmektedir.



Sınava girecek adaylar yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte 17 ŞUBAT 2011 tarihi mesai bitimine kadar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının 7 nci madde İl Müdürlüklerine, Kamu Merkez Birimlerinde görevli kişiler birimleri aracılığıyla UTEM'e başvurmaları gerekmektedir.



İSTENEN BELGELERDEN EKSİK YA DA AÇIKLANAN STANDARTLARA UYGUN

OLMAMASI DURUMUNDA MÜRACAATLAR KABUL EDİLMEYEREK, DOSYA

İADE EDİLECEKTİR


Müracaattan sonra, sınava katılacaklar Sınav Giriş Belgeleri ve Sınav Yeri bildirimlerini Bakanlığımız UTEM web sitesinde yayınlanacak olup (http//sinav.utem.gov.tr), buradan temin edilecektir. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Son Düzenleme: 13 yıl 1 ay önce yazan admin.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.