Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: antalyada çilek üretmek istiyorum

antalyada çilek üretmek istiyorum 9 yıl 10 ay önce #3585

  • otekcan
  • otekcan's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
arkadaşlar merhaba.

çilek üretimie başlamak istiyorum fakat bu işin ince detaylarını tarafınızdan öğrenemk istiyorum. ilk olarak bir dönüm sera ile başlamayı planlıyorum tabi sera icar olacak şu an kendime ait bir seram yok ne yazıkki. ilk sene kendimi bi tartmak istiyorum. kafama takılan başlıca sorular şöyle;

1- çilek çok fazla gübre isteyen bir bitkimidir. ve internette takib ettiğim bir gübre var roa natura diye bunun üzerinde baya bir yoğunlaştım diyebilirim.


2- trips çeken bir meyva olduğunu duydum. bunu için ne gibi önlemler almam lazım.
3- sedde genişlikleri ne kadar olmalıdır ve bir dönüm seraya kaç fide dikebilirim. fide aralarını 20-25cm aralıklı olarak dikmeyi planlıyorum. internettte araştırdığıma göre biraz bilgi kirliliği var. kimi yerde 6000 fide diyor kimisinde 7000 kimisinde 9000 sizce hangisi doğrudur.
4- başlangıçta hayvan gübresi kullanmalımıyım.
5- eylül 10-15 arasında fideleri dikmeyi planlıyorum ve ilk hasata kasım ayında almayı planlıyorum. bu zaman zarfı içinde aylık olarak virimini kayıt altına alan varmıdır. örenek kasım 500kg,aralık 1000kg ocak 2000kg gibi. bu veriler tamamen sallama olarak şimdi yazdım abartı gelebilir. kendimi test etmek istiyorum doğru yoldamıyım yoksa yanlış giden bir şeyler mi var diye.

şimdilik aklıma gelen sorularım bu kadar.

inşallah yardımcı olursunuz.
teşekkürler
sağlıcakla kazanın ve üretin.

Onur TEKCAN
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.