Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: Şeftali Bahçesi Kurmak İçin:

Şeftali Bahçesi Kurmak İçin: 13 yıl 4 ay önce #2894

  • Güneş17
  • Güneş17's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
Merhaba arkadaşlar.Siteyi inceledim gerçekten çok güzel ve faydalı bir site.İçeriği zamanla daha da zenginleştikçe çok daha güzel olacağına inanmaktayım.
Sizlere Çanakkaleden yazan bir arkadaşınız olarak fikrinizi, yorumlarınızı almak, bilginize başvurmak istedim bir konuda.

-5-6 dönüm bir yer almak istiyorum (Param o kadar çıkışıyor) Çanakkaleden.Bilindik tarla. Yöney durumu, yeri önemli tabi.
-Almış olduğum bu yerin, satın almadan önce 2-3 farklı noktasından alınan numuneler ile toprak tahlilini yaptıracağım.Alacağım sonuç belgesi benim için bir başlangıç , kaynak olacak.
-Toprağı Pulluk tabanı sıkışması ihtimaline karşı bir güzel modern bir traktörle derinden süreceğim. (Dip kazımı)
-Sonrasında toprağımda eksik olan mikro/makro elementlerini tamamlamak için çalışma başlatacağım.( Yani toprakta şu eksik diye tahmin edip direkt azotlu gübre vermemek gibi) Hatta imkanım olursa koyun gübresi bulursam komple de onu serpeceğim.(Ziraatçiden onay ve destek almak şartı ile)
-Zamanı geldiğinde kaliteli fidanlarımı (Bodur tercihimdir verim için) dikeceğim.
-Alacağım bölgede damlama sistemi vs. olmadığından traktörün arkasına bağlayacağım tanker ile sulama yapacağım gerektiğinde.
-Bu şekilde ilgilenip gideceğim..

Sizlere özetlemeye çalıştığım bu çalışmam 6-7 dönümlük bir şeftali bahçesi hayali içindi.Gerçeğe dönüştürmeme az kaldı.Gurbette yıllarca çalıştık,uzak kaldık.Üzüntüsünü çektik garip garip işlerin.Şimdi memlekette kendi işimi topaktan, bahçe tarımı ile yapmak istiyorum, en azından kafam rahat olur gibi..
Meyvecilik yapacağım..Tabiki kazancımda bundan olacak.
Bu projem ile ilgili paylaşmak istediğiniz, bilgi vermek istediğiniz, fikirlerinizi ve yönlendirmelerinizi bekliyorum..
Hepinize şimdiden teşekkürler.


Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.