Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: elma bahçesi tesisi

elma bahçesi tesisi 14 yıl 8 ay önce #1680

hazıladığım bir ödev için bir miktar arazi üzerinde elma ile tesis edilecek bir bahçenin maliyet , karlılık ve yapılabilirlik gibi
konularını araştırıyorum.
bununlara ilgili olarak bazı bilgilere ulaşmakta zorlanıyorum. bu fizibilite çalışmaları,eğer elinizde mevcut ise göndebilirseniz çok sevinirim.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:elma bahçesi tesisi 14 yıl 8 ay önce #1683

  • jester
  • jester's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 57
  • Teşekkür Sayısı: 5
bizde bir dersimiz icin elma yetistiriciliginde karsilastigimiz sorunlar ve cozum onerileri diye bir sunu hazirlamistik.yani ben hazirladim benim konumdu bu.ama bence elma bahcesi tesisinde dikkat edilmesi gerekn en onemli sorunlari teskil ediyor.
ornegin satisini yapamayacaginiz urunu yetistirmeniz gibi sacma bir strateji,her ne kadar elma yetistirmeye en uygun bolgede olsa,maliyeti azda olsa satamayacaginiz urunu yetistirmek....neyse sunumumu ekte gonderiyorum.Nigde bolgesi olarak spesifik bir alani ele aldim ama turkiye geneli bir tarama yaptim..problem genel olarak ayni.
faydali olacagini dusunuyorum.

Dosya Eki:

Dosya İsmi: elma_SON.ppt
Dosya Boyutu: 433664
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:elma bahçesi tesisi 14 yıl 8 ay önce #1691

bana daha çok yapılan tesisin ve tüm bakım sulama gübreleme...vs.ne kadara mal olacağı ve elde edilen gelirin maliyeti karşılayıp karşılamayacağı lazım..ama cok teşekkür ederim gönderdiğin dosya da işime yarıyor.ç.ova mezunusun heralde.zeynel hocaya gelince ewet derslere dewam edemedim ama dersim vardı çakışıordu,gittim yanına böyle böyle dedim durumu anlattım.yardımcı olcağını söledi hatta kurtarma ödevi werdi o ödewden de 95aldım ama bırakmış.bölüm seçme arefesinde bu çok kötü oldu.. 2.70 ort.var ama bitki koruma için yeteceğini sanmıyorum.gidin hocalarla konuşun diyorlar ama hepsinde işe yaramıyor bu..ters bile tepebiliyor..
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.