Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: topraksız seracılık acillllllllll

topraksız seracılık acillllllllll 14 yıl 11 ay önce #1455

Ben Balıkesir tarafında topraksız ve termal enerji ile ısınan sera kurmak istoyurum 1 yada 2 dönüm. Bunun için ne kadar maliyet gerekli hagi alet ekipmanlar gerekli, 1 yada 2 dönüm topraksız seracılığa uygun seranın inşaat maliyeti ve ilk üretimde gerekli malzemeler, tohum ve fiyatları konusunda bilgiye ihtiyacım var. Lütfen yardım edin ben ekonomi bölümü okuğuğum için bu işleri perk bilmiyorum. Lütfen yadım edin.....
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:topraksız seracılık acillllllllll 14 yıl 11 ay önce #1469

  • nsahin
  • nsahin's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 2
sayın abuzerbaklava,
topraksız tarımı katı ortam, hava ya da su kültürü içinde yapabileceğiniz değişik yöntemler vardır, değişik komposlar kullanabilirsiniz, yörenize uygun olan komposu tercih ederseniz, maliyetinizi düşürürsünüz, örneğin karadeniz bölgesinde fındık zurufu kullanmak daha az maliyetlidir.
bunun dışında sera konstrüksiyon ve kaplama malzemeniz, bulunduğunuz mevkinin mikro iklimine ve yetiştireceğiniz bitki türünün isteklerine göre farklılık gösterir.
bunların dışında hemen hemen sabit olacak, sera içi tesis ve pompaj masraflarınız olacaktır.
Ve eğer bu kadar maliyetli bir işe girişecekseniz elbette ki sertifikalı tohum kullanmanız gerekir.
Termal enerji kullanmanız sizin için bir avantaj elbette fakat eğer organik yetiştiricilik yapmak istiyorsanız mutlaka tesis kurmadan önce sertifika kuruluşlarıyla görüşmelisiniz ve onların kriterlerine göre bir plan yapmalısınız. size en yakın sertifika kuruluşununun izmirde IMO olduğunu sanıyorum.
Yani kısacası, çeşitli etüdler yapmadan alacağınız herhangi bir fiyat sizin için farazi ve yanıltıcı olacaktır.
Başarılar dilerim.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.