Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

İntihar eden ağaç

intiharedenagac.jpgBilimadamları Madagaskar'da çiçek açtıktan sonra kendi kendisini öldüren dev bir palmiye ağacı türü keşfetti.

Sadece Afrika'nın doğusundaki adanın kuzeybatı ucunda görülen ağaç türünün varlığını bölgedeki köylüler uzun süredir biliyordu.

Ancak 20 metre uzunluğa sahip olan ve uydu fotoğraflarında bile görülebilen ağacın bugüne dek çiçek açtığı hiç görülmemişti.

Botanik bilimci Mijoro Rakotoarinivo önce ağacın en ucunda kuşkonmazı andıran çok uzun bir dal oluştuğunu birkaç hafta sonra da bu dalın yayılmaya başladığını ve daha sonra ağacın çiçek açtığını belirtti.

100 yıl kadar yaşabilen ağaç yüzlerce küçük çiçekle kaplandıktan sonra da çöküp, öldü.

Bilimadamları ağacın çiçek açarken çok fazla enerji harcadığı için öldüğünü düşünüyor.

Ağacın büyüklüğü ve çiçek açtıktan sonra ölmesi kadar, nasıl olup da Madagaskar'da bulunduğu da bilimadamlarını şaşırttı.

Çünkü bölgede 100'den az adet kaldığı belirtilen tür, altı bin kilometre uzaklıktaki Asya kıtasında bulunan palmiye ağaçlarıyla benzeşiyor.

Madagaskar adasının Hindistan'dan koptuğu 80 milyon yıl öncesinden bu yana türün önemli bir evrim geçirmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor.

Ağacın ve tohumlarının satışının bölge halkı için yeni bir gelir kaynağı olması da umuluyor

http://www.nethaber.com

Yorumlar (3)

  • Bu siteye yeni üye olan birisiyim.Kamuda Ziraat Mühendisi olarak görev yapıyorum.Şu anda Aydın Söke'de eskiden Ziraat Meslek Lisesi olarak hizmet etmiş olan,şimdi ise Tarımsal Yayım Ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi olarak(TAYEM) hizmet veren kuruluşta çalışıyorum.Meslekte 24 yılı dolduran birisi olarak yardımcı olacağım bir konu olursa herkese yardıma açık olduğumu belirterek herkese sevgi,saygı ve muhabbetlerimi sunar,işlerinizde Allah'tan kolaylıklar dilerim.

    0 Beğen
  • Teşekkürler. Sizin gibileri aramızda görmek çok güzel.

    0 Beğen
  • Sizler gibi mesleğinde ilerlemiş insanlardan destek almak bizi dahada fazla çalışmaya teşvik edecek

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın