Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çiftçimiz Hiçbir Zaman Mağdur Edilmeyecek

Tarım ve Köyişleri Bbakan_mehdi_eker.jpgkanı Mehmet Mehdi Eker, üreticinin, çiftçinin hiçbir zaman mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Çankırı'da çeşitli incelemelerde bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kızılırmak'ta çeltik hasadını başlattı. Biçerdövere binen Bakan Eker, çiftçilere ''Hasadınız bereketli osun'' dileğinde bulunarak bir süre çeltik hasadına katıldı.

Hasat bayramının ardından Kızılırmak ilçesine önemli bir katkı sağlayacak olan Yayla Bakliyat'a ait çeltik fabrikası açıldı.

Fabrika Müdürü Duran Yoldaş, bu yıl 3 bin dönüm arazide ekim yaptıklarını, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda rakamı 10 bin dönüme çıkarmak olduğunu söyledi.

HER KONUDA DESTEKLEYECEĞİZ
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, törende yaptığı konuşmada, tarımın her kesimine teşvik verildiğini, bundan birçok çiftçinin haberinin olmadığını belirterek, ''Bakanlık olarak, fideden paketlemeye kadar her konuda desteklememiz var. Çankırı şanslı bir il. Çok çeşitli ürün yetişmektedir. Ama bu değerlendirilmiyor. Tarım Bakanlığının teşviklerinden çiftçimiz haberdar değil. Tüm ürünlere desteğimiz var. Niçin bunlardan istifade etmiyorsunuz'' dedi.

Çankırı'da birçok projeyi desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini dile getiren bakan Eker, şöyle devam etti:

''Çankırı'da şu ana kadar 252 projeye yüzde 50 oranında hibe desteği sağladık. Ekonomik yatırımlar için de desteklerimiz devam ediyor. Şu ana kadar il genelinde 7 projeye destek sağladık. Onlardan biri şu anda açılışını gerçekleştireceğimiz Yayla Bakliyat. Çiftçimizin ürettiği ürünü sadece tarlasında değil her alanda değer kazanması için çalışma ve desteklerimiz devam etmektedir.''

YURT DIŞINDAN KARŞILIYORDUK
Kızılırmak çiftçisine de seslenen Eker, ''Geçmiş yıllarda çeltik tüketiminin büyük kısmını yurt dışından karşılıyorduk. Yapılan çalışma ve verilen teşvikler sonucunda 2008 yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık ve 750 bin ton çeltik üretimi gerçekleştirdik. 2009 yılında bu rakamı aşmayı planlıyoruz. Çeltik üreticisine her aşamada destek vereceğiz'' diye konuştu.

Üreticiyi asla mağdur konuma getirmeyeceklerini vurgulayan bakan Eker, ''Üreticimiz, çiftçimiz hiçbir zaman mağdur edilmeyecek. Gerektiğinde müdahale alımları yaparız'' dedi.

Bakan Eker, daha sonra, Yayla Bakliyat ve Aybil Çeltik fabrikasının açılışını yaptıktan sonra Çankırı'dan ayrıldı.

Kaynak: Turktime.com

Yorumlar (3)

  • bu sözlere gerçekten inanmak istiyoruz..

    0 Beğen
  • İNŞAAAALLAH DİYELİM AMA HİÇ İNANASIM GELMİYOR NEDESE :'( :'(

    0 Beğen
  • nezaman destek bugday 420 lira yanlış duymadınız 420 lira sadece köstek

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın