Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ziraat Mühendislerinden Kadro Açılmamasına Tepki

gokhan_gunaydin.jpg Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, `Seçim Beyannamesi`nde tarım danışmanı sayısını 10 bine çıkaracağını vaad eden ve bu kapsamda 2008 yılında 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim alacağını duyuran AKP`nin vaatleri boş çıktı` dedi.

ZMO Başkanı Günaydın yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından açıklanan KPSS 2008/4 Tercih Kılavuzu`na göre, ziraat mühendislerine yalnızca 46 kadro açıldığı ve lisans seviyesindeki toplam 7 bin 295 kadrodan zadece 46`sının ziraat mühendisliği olmasının tepki yarattığını belirtti.

Günaydın, `AKP Hükümetinin, yaşanan bu ekonomik kriz ortamında, sınava daha iyi hazırlanmak için kimi mevcut işinden bile ayrılarak KPSS`ye giren yaklaşık 18 bin ziraat mühendisini mağdur etmeye hakkı yoktur. Meslektaşlarımız, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`ndan verdiği kadro sözünü acil olarak yerine getirmesini beklemektedir` diye konuştu.

Günaydın, söz konusu kadrolar için vize sorunu yaşanıyorsa Bakanlığın, Maliye Bakanlığı ile görüşerek, bu sıkıntıyı gidermesini istemelerinin en doğal hakları olduğunu dile getirdi. (ANKA)

Kaynak: Anka Haber Ajansı

Yorumlar (7)

  • >:( >:( akp hükümeti işte!!!biz devam edelim onları tek basına iktidar etmeye...bakalım ne zaman uyanacağız!!!

    0 Beğen
  • yazık oldu hemde çoook yazık oldu..

    0 Beğen
  • bizim milletimizi uykuda oldugundan bunlara hiç ilgisi yok

    0 Beğen
  • ne halt edecez bilmiyom ben daha 1. sınıfım kara karar düşünür oldum

    0 Beğen
  • istihdam saglıyamıcagın kadar ziraat muhendisi yetiştirmeye kalkarsan fakulte puanlarını taban yaparsan ziraat muhendisi arkadaşlarım okullarını 6 senede bişe ogrenmeden bitirip ziraat muhendisi olmaya devam ederse daha kadro fln açılmaz açılmaz..farkını belli et kara kara düşünme bence:)

    0 Beğen
  • ya gençler yapmayın ya bende organık tarım okuyorum 1sınıfım zırrata gecıs yapabılıırm sız boyle ıssızsenzı ben yandım zaten okumak ıstemedııgm bolum bıralayıımı >:(

    0 Beğen
  • gereksiz umutsuzluk içindesiniz sektör geniş iilere çok ii şartlarda çok güzel işler var ama iiseniz bu sektör ii olanı seçiyor bi şekilde farkınızı yaratmanız lazım bir çoğu sırf 4 yıllık bi yer okumuş olmak için bu bölümü okuo onlarla aynı mantalitede 4 yıl geçirirsenin onlarla aynı kaderi paylaşırsınız ama bi konuda uzmanlaşır insan ilişkilerinde başarı olur iide bir yabancı dil yaparsanız iş gelir sizi bulur...

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın