Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Zeytinin Duayenleri Edremit'te Buluşuyor

edremit.jpg

.Edremit 3. Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı'nda, "Zeytinin Geleceğine Bakış" konulu panel düzenlenecek. Panelde zeytin ve zeytinciliğin problemleri masaya yatırılacak.

Edremit Belediyesi öncülüğünde Edremit Ticaret Odası (ETO), Edremit Ticaret Borsası (ETB) ve Edremit Ziraat Odası'nın (EZO) işbirliğiyle düzenlenecek 3. Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı, 19-20 Ocak tarihlerinde, zeytinin duayenleri olarak bilinen Ali Güreli ve Cahit Çetin'in katılımıyla yapılacak.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli ile Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin'in ilk defa bir panelde buluşacak olması, zeytin üreticileri tarafından beğeniyle karşılandı. Açılış ve fuar alanının gezilmesinden sonra saat 12.00'de Hasat Yemeği yenecek. Saat 15.00'te Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde başlayacak panele, çok sayıda üreticinin yanısıra zeytin ve zeytinyağı sektörünün ileri gelen isimlerinin katılması bekleniyor.

Sezon başında Ege İhracatçılar Birliği (EİB), rekolte düşüklüğü sebebiyle dahilde işleme rejimi kapsamında zeytin ve zeytinyağı ithal etmek istemiş, başta Tariş olmak üzere diğer kurumlar buna karşı çıkmış ve sert tartışmalar yaşanmıştı. Söz konusu panelin, bunların ardında uzlaşma sağlaması bekleniyor. Panelin önemini ortaya koyan yetkililer, tartışmaları yakından takip eden üretici ve ihracatçıları katılmaya davet etti. (Cihan Haber Ajansı)

haberler

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın