Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yeni Enerji Kaynağı: Patates

patates_yakit.jpgAnkara Üniversitesi Gıda Mühendisliğindeki bilim adamları bir ilke imza attılara ve "patatesten" yakıt üretmeyi başardılar. Böylece, alternatif enerji kaynakları olan güneş, rüzgar, hidrojen ve biyoyakıta bir yenisi daha eklendi.

Uzmanlar, patateslerden yakıt elde etme aşamasını ise şöyle anlattılar:
"Patatesler temizlenir parçalanır. Uygun bileşimle suyla karıştırılır. Bakteri ile aşılanır. Belirli sıcaklık ve sürede tutulur. İstenilen oranda aseton bütanol ve etanol üretilir"

Üretilen yakıtın araçlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabildiğini belirten uzmanlar, "Direk araçlarda doğrudan arabanın deposunda kullanılabilir... Enerji içeriği daha fazla benzine göre" açıklamasını yaptılar.

Patatesin Türkiye'de bol miktarda üretildiği düşünülürse, yakında patates tarlalarının kenarlarında patatesten üretilmiş yakıtı satan istasyonlar görebiliriz.

Kaynak: TRT

Yorumlar (5)

  • süper bişey ya hemen bugünden tezi yok patates işine giriyorum.....

    0 Beğen
  • güzel bir buluş ama açığa çıkan enerji araştırılmalı inşallah doğaya zarar vericek bir yapıda diğildir

    0 Beğen
  • bomba ya hemşerilerim(şuhutlular) sevinin
    köşeyi döndünüz :) :) :)

    0 Beğen
  • 20 senedir patates ekerim hıc yuzumuz gulmedi diyecek kadar kotu bır ıs girin sizde gorun

    0 Beğen
  • KACTON patatesden nekadar gaz cikiyor ve bunun depolanip kullanimi nasil olacak.. elektrik olmadigi baraj kenarinda 100 dönüm arazimiz var 1 dönüme patates eksem elde ettigim patatesi pratik olarak gaza cevirip onuda depolayim tüp gaz gibi yakit olarak mutvakta , sulama motorumuda calistiracak bir sisteme baglanir ve bu sistem ucuza malolursa süper bisey olur.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın