Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yağlı tohumların prim ödemesine 18 Mayıs'ta başlanacak

aycicegi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yağlı tohumların prim ödemesine 18 Mayıs Pazartesi günü başlanacağını prim ödemelerinin, 350 milyon lira tutacağını açıkladı, Ayrıca her yıl 1 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılacağını, 13 yılda bütün Türkiye'de toplulaştırılmanın tamamlanacağını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın Çukurova'daki sel felaketinden zarar gören çiftçilerle ilgili gündemdışı konuşmasını yanıtlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, yağlı tohumların prim ödemesine 18 Mayıs Pazartesi günü başlanacağını belirterek, "Prim ödemeleri, 350 milyon lira tutuyor. Adana için 58 milyon liralık ödeme yapılacak. Tahakkuk eden ne kadarsa o kadarı ödenecek" dedi.

Eker, yağlı tohum prim ödeme yapılacak illerin Adana, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Şanlıurfa, Çorum, Denizli, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Samsun ve Osmaniye olduğunu kaydetti. Eker, milletvekillerinin itiraz etmesi üzerine, "Bu illerin ödemesi önce yapılacak. Diğer illerle ilgili de icmal ile ilgili bir mesele var. O icmal tamamlanır tamamlanmaz, o illerde de ödeme yapılacak" diye konuştu.

Eker,  yaptığı konuşmada yaptıkları çalışmalarla projelerini anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arazi toplulaştırılması için kendisine talimat verdiğini belirten Eker, "Bakanlık olarak yeni bir proje hazırladık. Yılda 1 milyon hektar alanın toplulaştırılması için şu anda bir proje hazırladık. Türkiye'de bizim hükümetimiz zamanında toplulaştırılan alan 1 milyon hektar alanı aştı. Bunun her yıl 1 milyon hektarını yapmak suretiyle, bütün alanın toplulaştırılmasını hayata geçireceğiz. Sayın Başbakanımdan 2 gün önce talimatı aldım. Sayın Başbakanımızın desteği ile hayata geçireceğiz.'' dedi.

Kaynak: http://www.dunyagazetesi.com.tr

Yorumlar (1)

  • balışeyh ilçesi köyleri çokmu zengin yağlı tohum primlerini neden geç alıyor.icmal hatasını kim yaptıysa hesap sorun sorumsuzlar yüzünden aylarca bekliyoruz.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın