Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yabancılar Tarım Arazilerimize gözdikti.

yabanci_tarim.jpgYabancılar, verimli tarım arazileri olan Türkiye'yi yakın markaja aldı. ABD'den Almanya, Hollanda'dan Fransa'ya kadar pek çok yabancı sermayeli şirket Türkiye'nin yolunu tuttu



ABD'den Almanya, Hollanda'dan Fransa'ya kadar pek çok yabancı sermayeli şirket Türkiye'nin yolunu tuttu.

Küresel ısınma ve gıda fiyatlarındaki artış son dönemlerin en çok konuşulan iki konusu. Dünyada kuraklığa bağlı olarak tarım yapılacak araziler giderek azalırken gıda ihtiyacı ise hızla artıyor. Bu durum tarım arazilerinin değerine değer kattı. Özellikle tarıma uygun arazisi olmayan ya da yetersiz gelen ABD, Suudi Arabistan, Çin gibi birçok ülke kendi sınırları dışında toprak satın alma veya kiralamaya yoluna gidiyor. Tarım arazilerinin cazibesine kapılan büyük finans kuruluşu ve fonlar da yatırıma yöneliyor.

GAP yabancıların gözdesi

Türkiye topraklarıyla ilgilenen ülkelerin başında Suudiler geliyor. Geçen hafta Suudi Arabistan'dan gelerek GAP bölgesi ve Ankara'da incelemelerde bulunan bir heyet bunun en canlı örneği. Suudiler'in, tarım arazi satın alarak meyve ve tahıl üretimine yönelik talepleri var. GAP'a ilgi gösterenler sadece Suudiler değil, ABD'den Almanya, Fransa'dan İngiltere'ye kadar birçok ülkeden şirket GAP bölgesinde tarım arazisi satın almak, kiralamak ya da birlikte üretim yapmak için ortak arıyor. Bunlar arasında özellikle ABD'lilerin bölgeye yoğun ilgisi var. Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, "ABD'den iki firma bölgede ciddi yatırım düşünüyor. Bu yatırımların büyüklüğünün 3 milyar dolardan fazla olduğu söyleniyor" diyo

Yorumlar (2)

  • zahSaygıdeğer arkadaşlar hükümetlerin özelleştirme adı altında satmadığı pek bir şey kalmadı. Fakat atalarımızın kanı ile sulanan bu cennet vatanın yabancılara satılması veya satılacak olması(kendi deyimleri ile kiralanması) bana çok ağır geliyor. Yabancıya verilen imkan bize verilse daha çok başarı şansımız olur. Bir çok ziraat fakültemiz ve orada görev yapan fedakar öğretim elemenlerı ve okuyan genç dinamik öğrencilerimiz ve geleceğin mühendisleri var. Onlara güvenelim. Bu ülke için çalışacak milyonlarca gönüllü var. Yabancıya satacağımız veya vereceğimiz toprağı bu ülke için canını verecek insanlara verelim onlardan gereken yararı sağlamamız daha iyi olur. Yabancılar bizi inek gibi sağar eti sütü götürür bizede bir şey kalmaz. Bizim kara kaşımıza kara gözümüze kimse gelmez. Tedbirimizi bugünden alalım. Tepkimizi gösterelim. Bizler uyursak adamlar her işlerini yaparlar. Bizede çorak topraklar kalır yarın oradanda atmaya kalkarlar. Hepinize selam ve sevgilerle.

    0 Beğen
  • Yabancıların maden çıkarmamıza izin vermedikleri gibi artık tarımla da uğraşmamızada izin vermiyorlar.Petrolden,maden den umudumuzu kesmiştik ama sanırım artık tarımdan da umudumuzu keseceğiz gibi görünüyor..Hayırlısı..

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın