Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Türkiye tarımın önemini kavrayamadı

starim_komisyon.jpgDokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, Türkiye'nin tarımın önemini yeterince kavrayamadığını söyledi.Uysal,"Bugün Türkiye'de 500 YTL ile çalışan bir kişi evini geçindirebiliyorsa, bu tarım ürünlerinin ucuz olduğundandır.'dedi.

Avrupa Birliği Tarım ve Hayvancılık Politikaları ve Türkiye'deki Uygulamalar konusunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, Türkiye'nin tarımın önemini yeterince kavrayamadığını ifade etti. Tarımın sıradan bir sektör olmadığını, Türkiye'nin en büyük sosyal güvenliği olduğunu kaydeden Uysal, Avrupa Birliği'nin ilk ortak politikasının tarım konusunda olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Uysal, "Bugün Türkiye'de 500 YTL ile çalışan bir kişi evini geçindirebiliyorsa, bu tarım ürünlerinin ucuz olduğundandır" dedi.

'TARIMDAKİ SORUNLAR GİDERİLMELİ'
Uysal, Türkiye ekonomisindeki sorunların tarım sektöründeki sorunlar giderilmeden, tarımdaki sorunlarında örgütlenme sorunu aşılmadan çözülemeyeceğini vurguladı.Tarımın önemine değinen Prof. Dr. Uysal, "Avrupa tarihine bakarsak hep savaşlar vardır. Oturup düşünmüşler, biz bu savaşları nasıl engelleriz diye? Tarımda karar kılmışlar. Ortak çıkar alanı oluşturmaya karar vermişler. Altı ülkeyle yola çıkılmış ve bugün AB 27 üyeli bir birlik. Bu üye ülkeler arasında öyle bir ekonomik çıkar birliği var ki, bunlar birbirleriyle kavga edemezler. Bakış açıları farklı olabilir, ama savaş olmaz" dedi. KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, Türkiye'nin tarımın ve hayvancılığın önemine kavraması gerektiğine dikkat çekerken, Konya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara, "Tarımsal ve hayvansal üretim, dünyada ne kadar önemliyse, ilimiz için de o kadar önemlidir" dedi.

Kaynak: Yenisafak.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın