Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Toprak Analizi yaptıracak çiftçiye destek

toprak_analiz.jpgAğrı Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren'den edinilen bilgiye göre İlde toprak analizi yaptıracak olan çiftçilere Tarım Bakanlığı olartak destek pirimi verilecektir dedi.

Zeren'in verdiği bilgiye göre  Ağrı ilindeki çiftçilerimizin bilgilenmesi için yapılan açıklamada   "Toprak Analiz Desteği ile ilgili 31 Aralık 2008 tarihinde 27097 sayılı resmi gazetede yayınlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tebliğine göre Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve arazi bilgilerini güncelleyen çiftçilerin kendi tarlalarında yaptırdıkları Toprak Analizi için Dekara 2.5 TL. destek ödeneceğini söyledi.
Her toprak analizi 50 dekarlık alanı kapsayacak şekilde deteklemeye tabi tutulacaktır.Tüm çiftçilerin bu desteklemeden faydalanmaları için 29 Ocak 2009 tarihine kadar mesai bitimine İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine Müraccat etmeleri gerekmektedir ilimizdeki tüm çiftçilere duyurulmasını istedi. İldeki çiftçilerin toprak analizi 50 dekarlık alanı kapsayacak şekilde deteklemeye tabi tutulacaktır.Tüm çiftçilerin bu desteklemeden faydalanmaları için 29 Ocak 2009 tarihine kadar mesai bitimine İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine Müraccat etmeleri söyleyerek, İlimizde 30.500 çiftçi Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı arazinin bulunduğunu, Müraaatların yapılması halinde çiftçimize yaklaşık 3.300.000 dekar alanda tarımsal faaliyete karşı ödeme yapılacaktır dedi.

Kaynak: Memlekethaber.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın