Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Susuzluğa Karşı Yüzde 40 Avantajlı Gübre

gubre.jpgİzmir'de bulunan Esen Şirketler Grubu'nun Esen Gübre firması tarafından üretilen ''Organosen'' isimli organik gübre tanıtıldı. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Önder Esen, yeni gübrenin susuzluğa karşı yüzde 40 avantajlı olduğu söyledi.

Kuraklığın yaz dönemine ait bir risk olmaktan çıkıp Türkiye'nin yarınlarını da tehdit eden bir afet halini aldığını belirten Esen, ''Hem Türk üreticisine Organosen'i kazandırmak hem de ülkemizin yarınlarına önemli bir katkıda bulunmak amacıyla yola çıktık. Manisa'nın Gördes ilçesinde işletilen yataklardan çıkardığımız su tutma özelliğine sahip klinoptilolit madeni, özel bir dönüşümle ilk defa gübre katkı malzemesi olarak kullanıldı. Bu gübre, İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki birçok tarlada deneme amacıyla üç yıldır kullanılıyor. Hiçbir yan etkisi bulunmayan gübrede sonuçlar son derece başarılı.'' dedi.

Gübreyi sinevizyonla tanıtan ziraat mühendisi Arif Seven ise formülü ve tescili kendilerine ait olan ürünün denemelerde yüzde 100 başarı sağladığını kaydetti. Seven, çalışmalara beş yıl önce başladığını. üç yıldır da tarlarda kullanıldığını belirterek, "Esen Gübre adını verdiğimiz Organosen, su tutma özelliğiyle su ihtiyacını neredeyse yarı yarıya azaltarak yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Organosen kullanılan tarım ürünlerinde mahsulün miktarı ve kalitesi arttığı gibi raf ömrü de ciddi oranda uzuyor. Ayrıca sadece yılda bir defa uygulandığından, üretici için son derece ekonomik." şeklinde konuştu.

Kaynak:Cihan Haber Ajansı

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın