Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Sığır Sırtında Metan Deposu

sigir-sirtinda-metan-deposu.jpgArjantinli bilim adamları, sığırların çıkardığı metan gazını hayvanların sırtlarında depolayarak küresel ısınmaya etkisini araştıracak.

ARJANTİNLİ bilimciler, yaptıkları küresel ısınma araştırması kapsamında, büyükbaş hayvanları hedef aldılar. Bilimciler, sığırların çıkardığı gazları, sırtına bağladıkları plastik depoda biriktiriyor. Büyük miktarda metan gazı çıkardığı belirtilen sığırların, böylece küresel ısınmaya etkisi ortaya çıkarılacak. Bilimcileri bu araştırmaya iten nedenlerden biri, küresel ısınmaya metan gazının önemli etkisi. Isının atmosferde tutulmasına ve sera etkisinin oluşmasına neden olan metan, karbondioksitten 23 kez daha zararlı. Arjantin’deki büyükbaş hayvan sayısı, 55 milyonu aşıyor. Her sığırın günlük gaz salınımının, 800-1000 litre arasında olduğu belirtiliyor.

haberler

Yorumlar (1)

  • dünyanın dört bir yanında gövde gösterisi yapar gibi ürettikleri nükleer bombaları patlatan ülkelere söz geçmeyince bilim adamları zavallı hayvanlara işkence yapar gibi sırtlarında koca bidonlarla zaten ağır gövdeleriyle dolaşamayan bu hayvanlara eziyet ediyorlar. dünya üzerinde o kadar çok gaz sebebi varki hayvancılık zaten bitmiş iyice bitirmeye uğraşıyorlar zaten doktorlar kırmızı et, tereyağ yemeyin diyorlar. şimdide bu hayırlısı daha neler duyucaz

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın