Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Sarmaşıklı Ev

sarmasik.jpgSakarya'da Bulunan 4 Katlı Bir Apartman Görenleri Kendisine Hayran Bırakıyor. Yapım İtibariyle Sıradan Bir Beton Apartman Tabiatla Bütünleşince Ne Kadar Güzel ve Sıradışı Göründüğünü Kanıtlıyor.

Her Tarafını Sarmaşıkların Sardığı Ormanı Andıran Apartman Hayranlıkla İzleniyor Sakarya'da bulunan 4 katlı bir apartman görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yapım itibariyle sıradan bir beton apartman tabiatla bütünleşince ne kadar güzel ve sıradışı göründüğünü kanıtlıyor. Her tarafını sarmaşıkların sardığı ormanı andıran apartman hayranlıkla izleniyor.

Sakarya Çeşme Meydanı Mahallesi'nde bulunan işadamı İsmail Arzu Açıkel ve eşi Tamay Açıkel'e ait 4 katlı apartman görenleri şaşırtıyor.

İsmail Arzu Açıkel, annesinin 20 sene önce diktiği sarmaşığın büyüyerek bu gün binanın her yerine kapladığını ve güzel bir görüntü oluşturduğunu belirterek, "Posta kutumuza 'Ne kadar güzel bir eviniz var. İnşallah bize de böyle bir ev nasip olur' diye notlar bırakıldığını söyledi.

Yoldan geçenleri durup binayı hayranlıkla incelediğini belirten Açıkel, ilgiyi şu ifadelerle anlattı: "Bazıları ise kapıyı çalıp sarmaşığı görmek isteyenler oluyor. Sarmaşığın kökünün bir ağaç kökü katar olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bazıları da fide istiyor. Farklı şehirlerden evi duyup görmeye gelenler bile var. Tabiatın güzelliği gerçekten başka bir şey. Bir sarmaşık sıradan bir beton binayı ilgi çekici hale getiriyor. Biz de sarmışığı çok seviyoruz. Onu düzenli olarak suluyoruz. Hiç bir zamanda kesmeyi düşünmüyoruz."

FARE BÖCEKLER 4. KATA KADAR ÇIKIYOR

Binayı görenleri ilk sordukları soruların; 'Eve böcek girmiyor mu?, Sarmaşık binaya rutubet yapmıyor mu? şeklinde olduğunu vurgulayan Açıkel şunları söyledi: "Önceden evler tek katlı doğanın içindeydi. sinek, böcek, fara de giriyordu. Köylerdeki evlerin bir çoğu hala öyle. Bu çok normal bir durum. Elbette haşerata karşı tedbir alıyoruz. Ama sinekten, böcekten, fareden korkmuyoruz. Bu sarmaşıktan evin 4. katına yılan bile girebilir. Normaldir. Önceden köydeki evlerimize girmiyor muydu? Börtü böcek girecek diye tabiatın güzelliğini neden yaşamayalım. Sarmaşık kışın yaprağını döküyor, dolayısıyla rutubette yaptıyor." Bir yerel gazetede yazarlık yapan Tamay Açıkel'de sarmaşığı çok sevdiğini ve binalarının şehir içinde olmasına rağmen, kendilerini tabiatın içinde hissettiklerini ifade etti.

 

Yorumlar (4)

  • doğa aşkı bu olsa gerek...

    0 Beğen
  • harika görünüyo ama fare ve böcek olayı kötü...

    0 Beğen
  • Doğayı ne kadar seversek onunla o kadar iç içe oluruz. Doğa iç içe olursak o kadar mutlu oluruz. Tehlike her yerde var. Tedbirimizide almalıyız. Kaza olacak diye araçlara binmemeye benzer. Doğa aşkı olan ev sahiplerini ve doğa ile iç içe olan doğa sevdalılarınıda tebrik ederim. Ülkemizin her yerinin yellerle kaplanması dileğiyle.

    0 Beğen
  • Çok güsel bi bina olmuş işte doğa aşkı bende öle bi binada oturmak ama cidden fare böcek olayı gerçekten çok kötü ;)

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın