Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Raf ömrü en uzun domates

Mersin'de, deneme amaçlı üretimi yapılan ve raf ömrünün uzun odomates_raf_uzun.jpglması nedeniyle ihracata elverişli olduğu belirtilen ''Linda-200 FI'' cinsi domates, üreticilere tanıtıldı.

Silifke- İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Silifke ilçesine bağlı Atayurt Beldesi'ndeki 4 dönümlük domates serasında düzenlenen tanıtım toplantısında, ''Linda–200 F1'' cinsi domatesin bölgede yeni bir çeşit olduğunu bildirdi. Gün, bu türün, yola dayanıklılığın yanı sıra üretim sırasında hastalık ve zararlılara karşı da direnç gösterdiğini, kalite, sertlik, renk ve aroma yönünden Avrupa standartlarına uygun olduğunu belirterek, ''Bu tür domates, toplanmaya hazır hale geldiğinde 25 gün dalında bekleyebiliyor. Bitki yapısı çok güçlü olan bu yeni tür yüksek meyve tutumu ile de üreticinin gözdesi haline gelecek. 180-200 gr meyve yapısı olan domateslerin soğuk performansı yüksek, aynı zamanda kök yapısı çok kuvvetli'' dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise, bu yıl ilçe genelinde 3 bin 600 dönüm serada toplam 46 bin 800 ton domates hasadının yapılacağını, tüm üreticilere yola ve hastalıklara dayanıklı bu çeşidin ekimini önerdiklerini ifade etti. Tanıtımı düzenleyen Kaynar Tohumculuk sahibi Yüksel Kaynar ise, üretim esnasında hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı olan bu ürünün, raf ömrünün uzun, yola dayanıklı ve ihracata en uygun çeşit olduğunu söyledi. Kaynar, bu türün, dalında kızardıktan sonra 25 gün tazeliğinden hiçbir şey kaybetmediğini, bu nedenle de ürünün büyük bölümünün Rusya, Ukrayna ve İngiltere'ye ihraç edildiğini belirtti.


Kaynak:Cumhuriyet.com.tr

Yorumlar (1)

  • peki bu domatesi alan fabrikalarla ihtibat kurma imkanımız var mı
    ? sadece mersin bölgesinde mi alım yapıolar....

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın