Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Organik Tarım 3 kat fazla kazandırıyor

organik_domates_serasi.jpgOrganik ürünlerin diğer ürünlere kıyasla üreticisine 3 kat daha fazla kazandırıyor, yurtdışından sürekli talep gelmesine karşın yurt içi talebin ancak karşılanabiliyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde Hazma ve Tayyar Serin kardeşlerin 13 dönüm arazi üzerine 1 milyon dolara kurdukları organik domates serasında incelemelerde bulunan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, üreticinin yetiştirdiğinin karşılığını daha fazla alması ve ürünlerin yurt dışına daha fazla ihraç edilebilmesi için organik üretim yapan seralara daha fazla ihtiyacın bulunduğunu söyledi.

Organik Sera hakkında bilgi veren Hazma Serin, yaklaşık 1 milyon dolara kurdukları seradan bu yıl 300 ton ürün elde etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Geleneksel yöntemle yapılan bir dönüm seradan 6 ile 12 ton ürün alınırken modern sistemle yapılan seradan dönüm başına 30 tona kadar ürün elde edilebilmektedir" dedi.

Diğer seralarda yetişen domatesin kilosunun 40 ile 60 kuruş arasında alıcı beklerken, organik sistemle üretilen domatesin fiyatı ise 1.75 YTL ile 2.50 YTL arasında alıcı bulduğunu ifade eden Serin, "Organik ürünlerden 3 kat daha fazla kazancımız var. Yurt dışından sürekli talep gelmesine rağmen yurt içi talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda sera alanını daha da genişleterek ürünleri yurt dışına da ihraç etmek olacak" diye konuştu.

Kaynak: Kenthaber.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın