Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Kuraklık, Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Ürün Kaybına Yol Açtı

Haber:  Kuraklık, Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Ürün Kaybına Yol Açtı Dünyayı Tehdit Eden Küresel Isınma ve Kuraklık, Amasya'da Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Verim ve Kalite Kaybına Neden Oldu.

Su kaynaklarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Amasya Tarım İl Müdürü Ahmet Millici, "Küresel ısınma ve kuraklık Amasya'da yüzde 20 ve yüzde 80 arasında verim ve kalite kaybına neden oldu. Buna göre tedbirlerimizi almak zorundayız. Su kaynaklarının kuruması, baraj ve göllerdeki suların azalması, suyun daha teknik ve verimli olarak kullanılmasını zorunlu hale getiriyor" dedi.

Tarımsal alanlarda salma sulama sisteminin terk edilip yerine basınçlı, basınçsız sulama sistemleri ve yağmurlama sulama sistemlerinin kullanılması gerektiğini açıklayan Ahmet Millici, "Salma sulama sistemi toprakta erozyona, toprağın aşırı sulama ile verimsizleşmesine ve tuzlulaşmaya sebep olurken, damla veya yağmurlama sulama sistemleri ekilen ürünün istediği miktarda suyun bitkinin kök bölgesine verilerek daha az su ile daha fazla verim alınmasını sağlıyor. Yabancı otlar kontrol altına alınıyor, ilaçlamalar ve toprak işleme işlemleri asgariye iniyor. Bu avantajlar bize kaliteli ve bol ürün yetiştirmenizi sağlayacaktır" diye konuştu.

iha



http://www.haberler.com/kuraklik-yuzde-20-ila-yuzde-80-arasinda-urun-haberi/

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın