Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Kesme Çiçek Sektörü Antalya 'da Buluştu

kesme_cicek.jpgHollanda Çiçek Konseyi ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin İşbirliğiyle Düzenlenen "Profesyonellerden Profesyonellere " Konulu Seminer Antalya'da Başladı.

Talya Otel'de yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çiçek üretiminde Antalya'nın Almanya ile eş değer üretime sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'de çiçek tüketimi iç pazarda 2 yıl önce günlük 1 dolarken, bugün bu rakam 1,5 dolar olmuştur. Avrupa'da çiçek aşk ve sevgiyi sembol ederken, biz barış ve dostluk sembolü olarak aşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Dünyada çiçekçilik adına üç büyük pazar olduğunu söyleyen Aalsmeer Çiçek Mezatı Mezat Bölümü Müdürü Drik Hogervorst, "Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya dünyanın en büyük pazar alanlarına sahip ülkeler. Türkiye ile İsrail'i kıyaslayacak olursak arasında 38 milyon euro fark var. İsrail'in çeşitli sorunları var, ama bu sorunları kalite ve pazarıyla kapatıyor" dedi.

Seminere Hollanda Çiçek Konseyi AB Bitki Materyalleri Teşvik Bölümü Özel Temsilcisi Cees Van Vliet, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Aalmeer Çiçek Mezatı Mezat Bölümü Müdürü Drik Hogervorst, Tarımsal Sertifikasyon Organizasyonu MPS üst düzey yöneticisi Theo De Groot, Floraholland Çiçek Mezatı Soğanlı Çiçekler Ürün Müdürü Fred Weder ve Hollanda Çiçek Konseyi Program ve Bölge Müdürü Rokus Hassefras katılıyor.

İha

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın