Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Her yıl 1 milyon arazi toplulaştırmaya açılacak

arazi_toplulastirma.jpgTarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye’nin 8,5 milyon hektar sulanabilir arazisi olduğunu, bugüne kadar bu arazinin 1 milyon hektarının toplulaştırıldığını belirterek, “Kalan sulanabilir arazinin 7.5-8 yılda toplulaştırılmasını hedefliyoruz” dedi

Toplulaştırma konusundaki proje çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, proje çerçevesinde toplulaştırmanın hizmet alımı yoluyla, 24 saat esasına göre yapılmasının planlandığını söyledi.
Proje uygulamaya geçtiği takdirde her yıl 1 milyon hektar alanın toplulaştırılacağını kaydeden Mirmahmutoğulları, Türkiye’nin toplulaştırılabilecek alanının 14 milyon hektar olduğunu söyledi. “Her ne kadar tarıma elverişli alan 26.8 milyon hektar diyorsak da her alan toplulaştırılamıyor” diyen Mirmahmutoğulları Çiftçi Kayıt Sistemi’nde 21.5 milyon adet parselin kayıtlı olduğunu, 21,5 milyon parselin varlığının da toplulaştırmanın öncelik olduğunu söyledi. 14 milyon hektar toplulaştırılabilir alan bulunduğunu, 1 milyon hektarının toplulaştırıldığını belirten Mirmahmutoğulları, ‘’Toplulaştırılan 1 milyon hektar arazi sulanabilir alandı. 8.5 milyon hektar sulanan arazi var diyoruz. Odaklanacağımız nokta, bu alanlar. Yılda 1 milyon hektar arazinin toplulaştırılmasını hedefliyoruz. 8.5 milyon hektar sulu arazinin 1 milyon hektarı toplulaştırıldı. Geriye kaldı 7.5 milyon hektar. Bu arazinin de 7.5-8 yılda toplulaştırılmasını hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Kaynak: Taraf.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın