Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

"Güvenilir gıda" kampanyası başladı

guvenilirgidakampanyasi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, güvenliğin tarladan sofraya bir zincir olduğunu belirterek, ''Bunun bir halkası vatandaşın lokantada yediği yemeğin güvenilir olmasını temin etmek, denetlemekse, ilk halkası tarladaki üretimdir.  O nedenle orada sağlıklı olmasını teminat altına almamız gerekiyor'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ''Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Kampanyası', Ortaköy'deki Four Seasons Oteli'nde düzenlenen toplantıyla başladı.

Bakan Eker, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün dünyada 1 milyar insanın gıdaya ulaşamadığını, gıdanın sağlıklı, güvenilir olmamasından dolayı milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Eker, böyle bir sorunu dikkate alarak, ülkede değişmekte ve gelişmekte olan tarım sektörü ve buna bağlı faaliyetleri daha iyi bir noktaya getirmek, AB ile uyum sağlamak için bir toplumsal kampanya başlattıklarını söyledi.

Mehdi Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"2009'u 'Gıda Yılı' olarak ilan ettik. Bugün hayata geçireceğimiz Alo 174 Gıda Hattı ile toplumun en geniş anlamda bu kampanyaya katkısını ve katılımını temin etmek amacındayız. Alo 174 Gıda Hattı, ücretsiz bir hattır, 7 gün 24 saat açık olacaktır.

Tüketici herhangi bir noktada bir satış noktasında, markette, restoranda, lokantada, pazarda herhangi bir yerde gıda ile ilgili, bu ambalajlı gıda olabilir veya üretim izni olması gereken bir ürün olabilir, buna haiz bir sorunla karşıya kaldığında 174'ü arayarak, bu konu ile ilgili şikayetini bildirir. Sorun web tabanlı bir sistemle anında tespit edilir ve çözüm için harekete geçilir."

Kaynak: Dünyagazetesi

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın