Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

GAP'ta umutlar yeniden yeşerdi

gap_eylem.jpgBaşbakan Erdoğan'ın, tüm Türkiye'yi etkileyecek kalkınma hamlesi olarak nitelediği; 3,8 milyon kişiye iş imkanı sağlayacak projelerin yer aldığı GAP Eylem Planı, bölge için umut oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da açıkladığı, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkileyecek "kalkınma hamlesinin başlangıcı" olarak nitelediği; yörede sulama, ürün çeşitliliği ve elektrik üretimi artıracak, 3,8 milyon kişiye iş imkanı sağlayacak projelerin yer aldığı GAP Eylem Planı, bölge için umut oldu. Yöredeki kitle örgütleri ve iş çevreleri; genelde 2008-2012 dönemini kapsayan Eylem Planını olumlu bulduklarını söylerken, taleplerin büyük kısmına yanıt verdiği ve vadedilenlerin sözde kalmaması görüşündeler. Yörenin "Cazibe merkezleri, kalkınma ajansları, motorkent ve metropol" kavramlarıyla tanışacağı GAP Eylem Planına dönük görüş ve değerlendirmeler şöyle:

TALEPLERİMİZE YANIT VERİYOR

Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya: "Bu plan 6 aylık detaylı bir çalışmanın ürünü ve bölge gerçekleriyle örtüşüyor.”

Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Bahri Erdem: "Paketin hayata geçmesi halinde bölge; tarım, sanayi ve tarıma dayalı sanayi konusunda atılım gerçekleştirecek."

Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Öztürk: "Kuraklık zararı konusunda çiftçiler olarak hükümetten, ikinci bir plan yapmasını isteyeceğiz."

Adıyaman TSO Başkanı Zafer Ersoy: "Bu eylem planı işi bilen, yöre insanlarının da düşünceleri alınarak uygulanırsa başarılı olur."

 

 

Pozitif bir süreç yaşanacak

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer: "GAP'ın bitirilmesi hem ekonomik kalkınma hem terörün sona erdirilmesi hem de göçün önlenmesi açısından önemli. 2009 başından itibaren Gaziantep sanayi cazibe merkezi ilan edilecek. Bu uzun yıllardır söylediğimiz, arzu ettiğimiz bir durum. Bunu çok pozitif karşılıyorum. Ancak şu anda bunun içi dolu değil. Sanayi cazibe merkezleri doğru şekilde yönlendirilirse, teşvik edilirse ve projelendirilirse, bölge ve Türkiye için bir milat olacak."

 

Yorumlar (3)

  • hep aynı kelimeler hep aynı cumleler...

    0 Beğen
  • Her seçim yaklaştığında böyle oluyor.Hem başbakanın konuşmasını dinledim hep şunu yapacağız bunu yapacağız diyor fark ettimde hiç yaptık kelimesini kullanmadı..Hem yaklaşık 4 milon kişiye iş imkanı varmış kusura bakmayın ama hadi leeeenn...

    0 Beğen
  • Sayın başbakanın gab'a ayırdığı bütcenin mavi tünelede ayırılmasını isitorum.Mavi tünelin bence gaptan önce faliyete geçmesi gerek.Ama her zamanki gibi bunlar hep sözde kalcagını biliyorum..Bizim kisi zadece bir ümit

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın