Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Dünya tohumcuları Türkiye'de buluşacak

tohumculuk_kongresi.jpgUluslararası Tohum Federasyonu’nun (IFS) her yıl farklı bir ülkede düzenlediği Dünya Tohumculuk Kongresi, bu yıl dünya tohumcularını Türkiye’de buluşturacak

25-27 Mayıs arasında Antalya’da yapılacak kongreye, 70 üye ülkeden 2 bin kişinin katılması bekleniyor.
Kongrenin ev sahipliğini yapan Türkiye Tohumculuk Endüstri Derneği (TÜRKTED) Başkanı Dr. Mete Kömeağaç, kongrenin Türk tohumculuğu için büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:
“Kongrenin yapılacağı ülkeler üç yıl önceden belirlenir ve üç yıl boyunca çeşitli kriterlerle değerlendirilir. Ülkemiz bu zor değerlendirmeleri başarıyla geçmiş ve ev sahipliği yapma hakkını kazanmıştır. Kongre, Türk tohum üreticilerinin ufuklarını geliştirmeleri açısından büyük önem taşıyor.”

1924’ten beri yapılıyor
Kömeağaç, kongre sırasında katılımcıların ticari bağlantılar yapma imkânı da bulabileceklerini hatırlatarak şunları söyledi: “İnternet sitemizden üyelerimiz özel şifrelerle giriş yaparak katılımcıları görebiliyor, tohum ticareti yapmak isteyen üyelerimiz diğer katılımcılarla randevulaşabiliyor. Yoğun bir randevu trafiği yaşandı.”  
Dünya Tohumculuk Kongresi ilk olarak 1924 yılında Londra’da düzenlendi. 2008 yılında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen fuarın, 2010 yılında ise Kanada’da yapılması planlanıyor.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın