Üye Girişi






Sifremi Unuttum?
Hesabınız yok mu? Üye Ol
Bal İthalatına Sıkı Denetim Geldi Yazdır
Salı, 12 Şubat 2008
petek.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı bal ithalatında kontrol belgesi düzenlenmesinde aranacak koşullar ve ithalat aşamasındaki veteriner kontrollerine ilişkin esasları belirledi. Bakanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre, bal ithalatında Bakanlık'tan kontrol belgesi alınmasında, "Damızlık Harici Canlı Hayvanlar ile Hayvan Maddelerinin İthalatında Kontrol Belgesi Düzenlenmesi İçin Aranacak Belgeler Tebliği"nde yer alan unsurlar ve Türk Gıda Kodeksi'nde öngörülen Türkçe etiket koşulu aranacak.

İthal edilecek balın çiçek veya nektar balı ya da salgı balı olduğu ve paketleme şekli proforma faturalarında belirtilecek.

AB veya Bakanlık tarafından onaylı bal kalıntı izleme planı olan ülkelerden bal ithalatı için kontrol belgesi düzenlenecek. İthal edilecek bal için Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği hükümlerine uygunluk aranacak. İthal edilecek bal gerektiğinde, orijin ülkede Bakanlık uzmanlarınca denetlenecek sağlık ve hijyen bakımından uygun tesislerden elde edilmiş olması gerekiyor. Bal ithalatında kontrol belgesi düzenlemeye sadece İstanbul, Ankara, İzmir Bakanlık il müdürlükleri yetkili olacak. (ANKA)

Kaynak:http://www.haberler.com 

Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yazin
Kayıtlı üye değilsiniz. yorum yapmak için üye olmalısınız.Yorum sorumluluğu size ait olacaktır.

busy
 
< Önceki   Sonraki >

© 2009 Genç Ziraat
Genç Ziraat Ziraat Mühendisligi Ögrenci Platformu.