Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Bakanlık Eksper Yetiştirecek 31 Ekim'e Kadar Başvuru Yapılabilecek

20060928173615_big.jpgANKARA - Tarım Bakanlığı, Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görev almak üzere eksper yetiştirecek. Bitkisel ürün sigortaları için 76, hayvan hayat sigortaları için yapılacak eğitime 55 ilden başvuru kabul edilecek. Mersin'de gerçekleştirilecek eğitim için başvurular 31 Ekim'e kadar sürecek. Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı 5-17 Kasım tarihleri arasında toplam 104 saat, Hayvansal üretim Temel Eğitim Programı 5-9 Kasım tarihleri arasında toplam 40 saat olarak gerçekleştirilecek.

Eğitime kamu çalışanları katılamayacak. Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı'na katılacakların ziraat mühendisi, ziraat teknikeri ve ziraat teknisyeni, hayvansal üretim temel eğitim programına katılacakların ise veteriner hekim ve zooteknist ziraat mühendisi olması gerekiyor. Eksper olmak için başvuracaklarda iflas veya konkordato ilan etmemiş, sigortacılık mevzuatına aykırı hareketlerinden dolayı hapis veya birden fazla ağır para cezası almamış, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergi kaçakçılığına teşebbüs suçlarından dolayı hüküm giymemiş olma şartlarını aranıyor.


Başvuru kabul edilecek iller

Bitkisel ürün sigortaları alanında Ankara, Bingöl, İstanbul, Mersin ve Muş illeri hariç tüm illerden başvuru kabul edilecek. Hayvan hayat sigortaları alanında ise şu illerden başvurular kabul edilecek:

"Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak."

http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=331523&dept_id=65

Yorumlar (1)

  • bu 2009 dönemindede var mı bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim çünkü ben Eksperlik istediğim bir meslek...Teşekkürler...

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın