Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Bakan Eroğlu: "2008'de Su Sorunu Yaşanmayacak"

cevre-ve-orman-bakani2.jpgÇevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yağışlarda geçen yıla göre artış yaşandığına işaret ederek bu yıl ülkede bir su sorunu yaşanmayacağını söyledi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "4122 Sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu" kapsamında yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin protokol imzaladı. Protokol uyarınca, Sanayi Bakanlığı 416 adet küçük sanayi sitesi ile imar planı onaylı olan 189 adet Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin 500 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapacak.

Bakan Çağlayan imza töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda tüm dünyanın gündeminde olan "küresel ısınma" tehdidine karşı adım atılması gerektiğini, büyük bir kısmı çölleşme ve erozyon tehdidi altında bulunan ülkenin ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarının önem taşıdığını söyledi. Çağlayan, protokolün, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları" ve "Sanayiciler Ormanları" oluşturulması, OSB, endüstri bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin ağaçlandırılmasını kapsadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KSS ve OSB'lerin imar planlarında sağlık koruma bandı, park, ağaçlandırılacak alan olarak tanımlanan yaklaşık 9 bin hektarlık alan bulunuyor. Bakanlık olarak ilk etapta organize sanayi bölgelerindeki sağlık koruma bantlarının ağaçlandırılmasını planladık. Bu alan Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 500 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Başka bir deyişle, bu protokol ile ilk etapta aşağı yukarı 63 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırmayı taahhüt ediyoruz."

Yorumlar (1)

Yorum yapmak için oturum açın