Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Anaç sığır, koyun ve keçiler için destek başvuru süresi uzatıldı

koyunlar.jpgHayvan Kayıt Sistemine ve Soykütüğü-Önsoykütüğü Sistemi veri tabanına (E-Islah) kayıtlı, üst birliğini oluşturmuş bir hayvancılık örgütüne üye en az 5 baş kültür ırkı ve kültür ırkı melezi anaç sığıra ve Hayvan Kayıt Sistemine kayıtlı anaç mandaya sahip olan gerçek ve tüzel üreticilere hayvan başına verilecek destekten yararlanma süresi, 31 Mart'a kadar uzatıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği'nde yaptığı değişiklik, 1 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile hayvancılık desteklerinden yararlanmak için 31 Aralık 2008'e kadar verilen başvuru süresi, 31 Mart 2009'a kadar uzatıldı.

Yılda bir kez hayvan başına ödenen bu desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler, üretici birlikleri olan il/ilçelerde üretici birlikleri aracılığıyla; üretici birlikleri olmayan il/ilçelerde ise şahsen dilekçe ile tarım il/ilçe müdürlüklerine başvuracak.

Tebliğ uyarınca, başvuru süresi nedeniyle, anaç sığır desteklemesinde bu yıl Mart ayında E-Islah veri tabanı üzerinden hak edişi onaylanmamış işletme ve anaç sığırlar için, Türkvet ve E-Islah kayıt sistemlerindeki 15 Nisan 2009  tarihli verilerden yararlanılarak hazırlanacak ve  beş gün içerisinde E-Islah;tan yayınlanan desteklemeye esas listeler, on gün süreyle askıya çıkarılacak. Askı süresince yapılan itirazlar doğrultusunda kayıt sistemlerinde düzeltmeler yapılacak. Desteklemeye esas son listeler, 7 Mayıs 2009 tarihli verilerden yararlanılarak hazırlanacak ve yayınlanacak. Geçerli müracaatı olan yetiştiriciler için, desteklemeye esas hazırlanan yeni listeler doğrultusunda en geç Mayıs ayı sonuna kadar il/ilçe müdürlükleri tarafından hak ediş listeleri düzenlenerek onaylanacak ve bir nüshası il müdürlüğüne, bir nüshası ilgili banka şubesine gönderilecek.

Başvuru süresinin uzatılması nedeniyle yapılamayan anaç koyun ve keçi desteklemeleri için, Mart ayı sonunda İl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Kayıt Sistemi kayıtlarından yararlanılarak hazırlanan listeler, Nisan ayının ilk haftasında 10 gün süreyle askıya çıkarılacak. Askı süresince yapılan itirazlar doğrultusunda kayıt sistemlerinde düzeltmeler yapılır. Listelerin askıda kalma süresince yapılan itirazlar, askı süresi ve bu sürenin bitiminden itibaren on gün içerisinde değerlendirilecek. Desteklemeye esas listeler Mayıs ayının ilk haftası içerisinde il/ilçe müdürlüklerince düzenlenip, onaylanacak ve bir nüshası il müdürlüğüne, bir nüshası ilgili banka şubesine gönderilecek.

Kaynak: Dunyagazetesi.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın