Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Alo `Gıda Hattı mı?` marketten aldığım peynir bozuk çıktı

alogida.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın gıda güvenliğine yönelik aldığı önlemlere bir yenisi daha ekleniyor. 14 Şubat`tan itibaren tüketicinin gıdayla ilgili her türlü şikâyetine anında cevap verilecek.

Çağrı merkezi aracılığıyla yedi gün 24 saat gıdada üretim, ambalaj, hijyen ve bozukluğundan kaynaklanan tüm sorunlara yönelik çözüm üretilecek. 81 ilde market, restoran, otel, manav, lokanta ve bakkal gibi gıda ürünlerinin satışa ve hizmete sunulduğu yerlerden yapılan alışverişler ve alınan hizmetler sonrasında oluşan şikâyetler anında ilgili mercilere iletilecek. Örneğin marketten alınan peynirin bozuk çıkması ya da herhangi bir lokanta veya restoranda yenilen yemekten kıl çıkması gibi durumlarda üç haneli `Alo Gıda Hattı` aranarak sorun iletilebilecek. Tüketiciden telefon alan personel, mesai saati içerisindeki şikâyetleri denetim ekiplerine yönlendirecek. Şikâyetin gece yarısında gelmesi halinde ise en yakında bulunan ilgili birime elektronik posta gönderilecek. Sabah bilgisayarlarını açtığında şikâyetin mahiyeti ve adresi ekrana düşecek. Tarım Bakanlığı`nın illerde bulunan ilgili denetim birimleri de konuya anında müdahale edecek. Yapılan tüm işlemlerde herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için merkezi arayan kişi hakkındaki bilgiler gizli tutulacak. İlk etapta 15 kişiden oluşacak çağrı merkezinin Türkiye`nin her yerinden ücretsiz aranabilecek numarası bir iki gün içerisinde belirlenecek.

Tarım Bakanlığı`nın organizasyonuyla 14 Şubat`ta `Gıda Kampanyası` başlayacak. Kampanyanın yanı sıra çağrı merkezinin tanıtımı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Kaynak: Zaman.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın