Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ağaçlandırma çalışmalarına tam gaz devam

agaclandirma_calsmalari.jpgÇevre ve Orman Bakanlığı hem erozyonla mücadele hem de yeni alanların ağaçlandırılması kapsamında önümüzdeki yıl 7 bin hektar alana yeni ağaçlar dikilmesini sağlayacak. Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı kapsamında 2009 yılı ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve ormanların yenilenmesiyle ilgili hedeflerini belirledi.

HEDEF BELİRLENDİ
Bakanlığın bütçe tasarısında yer alan hedeflerine göre 2009 yılı için 22 bin hektar alan yeni ağaçlandırma sahası olarak belirlendi. Bakanlık bunun 7 bin hektar alanlık bölümüne önümüzdeki yıl yeni ağaç dikecek. Bakanlık, bütçe tasarısında, 2007 yılı sonuna kadar toplam 1 milyon 954 bin hektar alanda yeni ağaçlandırma yapıldığı belirtilerek, 2008 yılı içinde ise 7 bin hektarlık alanda bu çalışmaların gerçekleştirildiği belirtildi.
REHABİLİTE EDİLECEK
Bütçe tasarısında ormanların yüzde 49’unun bozuk vasıflı olduğu belirtilerek, bu kapsamda özellikle meşe, sedir ve ardıç benzeri bozuk orman alanlarında rehabilitasyon çalışmalarına başlandığı vurgulandı. Bütçe tasarısında 2008 yılında 4 bin hektar alanda rehabilitasyon çalışması yapıldığı belirtilirken, 2009 yılı hedefinin ise 30 bin hektar alan olarak belirlendiği ifade edildi. Bakanlık erozyon kontrolü kapsamında da 2009 yılında 60 bin hektar alanda çalışma yapacak. Bütçe tasarısında 2008 yılında 21 bin 500 hektarlık alanda erozyonla mücadele çalışması yapıldığı kaydedildi.

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın