Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Adana Tarım 2008 ve Adana Sera Bahçe 2008 fuarları yarın açılıyor

adanatarim.jpgAdana Tarım 2008 ve Sera-Bahçe 2008 fuarları, yarın TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi`nde başlayacak.

Türk tarım sektörünün modernizasyonu yolunda büyük bir adım atılmasına destek olmayı amaçlayan Adana Tarım 2008 ve Sera-Bahçe 2008 fuarları, 5-9 Kasım tarihleri arasında 13 ülkeden 222 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Şaban Baş, bu fuarlarda sergilenen son tekniklerin bölge çiftçileri tarafından uygulanmaya başlanmasıyla Çukurova çiftçisinin dünyayla rekabet edebilir konuma geleceğini savundu. Tarım Fuarı`nın, tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirmeyi, imalatçıların en son sistem ve teknolojiyle ürettikleri makinelerini ve imalatlarını sergilemeleri için uygun zemin hazırlamayı, böylelikle Türk üreticisinin dünya pazarlarına açılımını sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Adana Ticaret Odası önderliğinde 2003 yılında başlayan fuarcılık faaliyetlerinin birbiri ardına faaliyete geçirilmesiyle kentin ekonomik bakımdan önemli bir potansiyel yakaladığını söyleyen ATO Başkanı, fuarcılığın tarım ile sanayi arasında sıkışan Adana ekonomisinde, gerek ürünlerin tanıtılması, gerekse yeni açılımların yakalanması bakımından büyük bir boşluğun kapanmasını sağladığını kaydetti. Şaban Baş, `Tarım Fuarı Adana için son derece önemli bir şans durumundadır. Ekonomimizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin payı oldukça yüksek olduğundan üretimin artırılmasına yönelik teknolojiler ve yöntemler bu fuarda kapsamlı bir şekilde yer alacaktır.` dedi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Yorumlar (2)

  • Fuarı ziyaret ettim. Malesef umdumuğumuz gibi değildi.
    Fuar girişinin ücretsiz olmasına rağmen katılım oranı düşüktü. Bunun sebebide aslında fuarın şehir merkezine çok uzak olması.

    0 Beğen
  • selçuk üniversitesi silifke taşucu myo bahçe ziraati programından 34 öğrenci götürüyorum bu fuara.durmak yok hizmete devam

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın