|
Danışmanla çalışan üreticiye 225 TL |
|
Pazar, 25 Ekim 2009 |
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarımsal danışman çalıştıran üreticilere 225 TL destek veriyor. Bu destek ile hem tarımsal danışmanları yaygınlaştırmak hem de bilinçsiz gübre ve zirai ilaç kullanımının önüne geçmek hedefleniyor.
|
|
|
Yeni Enerji Kaynağı: Patates |
|
Pazar, 25 Ekim 2009 |
Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliğindeki bilim adamları bir ilke imza attılara ve "patatesten" yakıt üretmeyi başardılar. Böylece, alternatif enerji kaynakları olan güneş, rüzgar, hidrojen ve biyoyakıta bir yenisi daha eklendi.
|
|
|
Çiftçimiz Hiçbir Zaman Mağdur Edilmeyecek |
|
Cumartesi, 10 Ekim 2009 |
Tarım ve Köyişleri B kanı Mehmet Mehdi Eker, üreticinin, çiftçinin hiçbir zaman mağdur edilmeyeceğini belirtti.
|
|
|
Dünya Buğday Stoğu Rekora Koşuyor |
|
Pazar, 27 Eylül 2009 |
Uluslararası Hububat Konseyi'ne göre, dünya buğday üretimi tüketimin 20 milyon ton üzerinde olacak. 2008/09 sezonunda 687 milyon ton düzeyinde olduğu belirtilen dünya buğday üretiminin, Temmuz 2009/Haziran 2010 döneminde, 25 milyon ton azalışla 662 milyon ton seviyesinde gerçekleşeceği öngörülüyor.
|
|
|
Sel riski neden tarım sigortası kapsamında yer almıyor |
|
Pazar, 27 Eylül 2009 |
Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, sel felaketi sonrası aynen şu açıklamaları yapıyor...
|
|
|
Fidanı Avustralya'dan getirdi, Japonya'ya zeytinyağı satacak |
|
Pazar, 27 Eylül 2009 |
Zeytin fidanları uçakla Avustralya'dan getirtildi. Bahçeyi son teknolojiyle İsrailliler kurdu. İtalyanların üreteceği zeytinyağı ise Japonya'ya ihraç edilecek.
|
|
|
İç sularda gırgır ve trolle avlanmak yasaklandı |
|
Pazar, 27 Eylül 2009 |
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğine göre tüm içsularda gırgır ve her türlü trol ağlarının, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren de monofilament (tek kat) misina ağlarının kullanılması yasaklandı.
|
|
|
<< Başa Dön < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Sona Git >>
|